Νέα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό Τρίαθλο με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Γρηγόρη Σουβατζόγλου να παίρνει το χρυσό μετάλλιο της ηλικιακής κατηγορίας 25-29 ετών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσης απόστασης Τριάθλου που διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Herning της Δανίας.

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου (ETU) και την Challenge Family και περιελάμβανε 1900 μέτρα κολύμπι, 90 χιλιόμετρα ποδήλατο και 21,1 χιλιόμετρα τρέξιμο. Εκτος από του Σουβατζόγλου , συμμετείχε στα Age group και η Χριστίνα Κοραή στην ηλικιακή κατηγορία 40-44 ετων όπου κατέλαβε την 35η θέση.

Ο Σουβατζόγλου από νωρίς έδειξε πως ήταν σε εξαιρετική φόρμα καθώς βγήκε μπροστά από όλους τους age groupers από το νερό σε 24:07. Στην ποδηλασία, που είναι και εκεί πολύ δυνατός, κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει την πρώτη θέση της ηλικιακής του κατηγορίας, αλλά μάλιστα να αποκτήσει διαφορά 5 λεπτών από τον δεύτερο ολοκληρώνοντας το ποδήλατο σε 2:13:20. Στο τρέξιμο, όχι μόνο δε μειώθηκε η διαφορά του, αλλά αυξήθηκε κι όλας με τον Γρηγόρη να ολοκληρώνει το τρέξιμο σε 1:24:44, 7 λεπτά μπροστά από τον δεύτερο και τελικά να κατακτά την πρώτη θέση σε 4:06:45. Με αυτή την πάρα πολύ καλή επίδοση, επίσης κατατάχθηκε και στην 15η θέση της γενικής κατάταξης συμπεριλαμβανομένων και των elite αθλητών.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων αθλητώνς συνεχίζονται εντός κι εκτός Ελλάδος. Το πλήρες πρόγραμμα των διοργανώσεων της Ε.Ο.ΤΡΙ. θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του τριάθλου: www.triathlon-hellas.com

#triathlonhellas #wearetriathlon