Σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή εξελίχθηκε το 3ο Zografou City Run που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στους κεντρικούς δρόμους του Ζωγράφου.

Οι δρομείς συμμετείχαν σε αγώνες 1000 μέτρων, 5χλμ. και 10χλμ. με τις μεγάλες αποστάσεις να είναι sold out μία μέρα μετά την έναρξη των εγγραφών, στον αγώνα που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Ο ΓΑΣ Ιλισός ήταν ο θριαμβευτής του αγώνα, καθώς πήρε την πρώτη θέση στις 3 από τις τέσσερις κατηγορίες με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη, τον Παναγιώτη Πετρουλάκη και τη Μιχαέλα Κανάκη, ενώ στα 10χλμ. γυναικών την πρώτη θέση πήρε η πρωταθλήτρια του τριάθλου Κατερίνα Σάπαρη. 

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας που έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των 5 και των 10 χλμ. είπε: «Είναι μία μεγάλη γιορτή για τον Δήμο Ζωγράφου, με σύμμαχο σήμερα και τον καιρό. Ο αγώνας ήδη έχει γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Πόλη μας αλλά για όλη την Αθήνα και είμαι σίγουρος, ότι και λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου, κάθε χρονιά θα γίνεται καλύτερος. Συγχαρητήρια στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου για τη διοργάνωση και ευχαριστώ και τους δρομικούς συλλόγους ΓΑΣ Ιλισός, ΠΑΣ Ζωγράφου και ΣΑΦΑΝΣ για τη στήριξη τους.»

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, επισήμανε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που διοργανώνεται για 3η χρονιά το Ζografou City Run. Μια εκδήλωση θεσμός που αγκάλιασαν όλοι. Με πλήθος κόσμου να συμμετέχει. Ευελπιστούμε και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί στο 4ο Ζografou City Run.»

Aκολούθησε ο αγώνας των 1000 μέτρων με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών από τα σχολεία της πόλης.

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε για την προσφορά τους στον αθλητισμό της Πόλης, τους πρωταθλητές του  ΓΑΣ Ιλισός Χαράλαμπο Πιτσώλη, Παναγιώτη Πετρουλάκη, Εφη Κουρκουτσάκη, τον προπονητή τους Γιώργο Ζώρζο, τον πρωταθλητή του ΠΑΣ Ζωγράφου Παναγιώτη Πουλάκο και την προπονήτρια του ΠΑΣ Δήμητρα Παπασπύρου. 

Στον αγώνα παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ζωγράφου Θοδωρής Μετικαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος που έτρεξε και στο πεντάρι, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Κωνσταντίνος Αλεξανδρής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Λένης, Παναγιώτης Ευθυμίου.

Τα αποτελέσματα:

5χλμ Άνδρες 

1ος Χαράλαμπος Πιτσώλης 

2ος Νικόλαος Σκούταρης 

3ος Παντελής Αφρουδάκης 

5χλμ Γυναίκες 

1η Μιχαλέα Κανάκη 

2η Γεωργία Κερασίδη 

3η Βασιλική Κωτούλας 

10χλμ Άνδρες 

1ος Παναγιώτης Πετρουλάκης 

2ος Γιάννης Νικολακόπουλος 

3ος Θανάσης Παπασημακόπουλος 

10χλμ Γυναίκες 

1η Κατερίνα Σάπαρη 

2η Μαρία Μονιόδη 

3η Γιώτα Γκασούκα 

1χλμ Αγόρια 

1ος Ευάγγελος Ιωαννίδης 

2ος Σωκράτη Φεδίνο 

3ος Βασίλης Βίνος 

1χλμ Κορίτσια 

1η Ηλιάννα Μύθη 

2η Μαριλία Αντώνιου 

3η Ουράνια Κούτλα