Μερικές φορές θες ένα μπισκότο.

Μερικές φορές θες αυτό το μπισκότο να είναι υγιεινό. Και νόστιμο.

Θα μπορούσαν να είναι μέρος του πρωινού σου ή το σνακ μετά την προπόνηση.

Για 24 μπισκότα θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο αποξηραμένους χουερμάδες (μουλιασμένους και στραγγισμένους για 10 λεπτά με ζεστό νερό)
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένα αμύγδαλα
  • 3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • Προερατικά πρόσθεσε: αποξηραμένα φρούτα, σταγόνες μαύρης σοκολάτας, λιναρόσπορο, σπόροι, ξηροί καρποί

Για την εκτέλεση:

  1. Πρόσθεσε τους χουρμάδες σε ένα πολυμίξερ, μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
  2. Πρόσθεσε τη μπανάνα και το άλειμμα των ξηρών καρπών και ανακάτεψε.
  3. Πρόσθεσε τα τριμμένα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμη, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  4. Αν αισθανθείς ότι η ζύμη είναι αρκετά υγρή, βάλε λίγη ακόμη βρώμη ή τριμμένα αμύγδαλα.
  5. Στη συνέχεια, πρόσθεσε είτε τις σταγόνες σοκολάτας, είτε τις σταφίδες και βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προθέρμανε παράλληλα το φούρνο.
  6. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχημάτισε τα μπισκότα και βάλτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί για να τα ψήσεις για 15 – 18 λεπτά.
  7. Για 3 – 4 ημέρες τα αποθηκεύεις εκτός ψυγείου και για περίπου μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Πηγή: womenshealthmag.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. στην Κλινική Διατροφή & εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475