«ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους»: δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς στηρίζουν δημοφιλείς Έλληνες με την WIND Running Team

34ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

pan_0016

 Το σημαντικό έργο δύο φιλανθρωπικών οργανισμών, «ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους» θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας δημοφιλείς Έλληνες.

Οι Έφη Αλεβίζου, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Μαντώ Γαστεράτου, Νίκος Αναδιώτης, Ανθή Βούλγαρη, Άρτεμις Ιγνατίου, Κατερίνα Καραβάτου, Κρατερός Κατσούλης, Νίκη Κάρτσωνα, Κατερίνα Λέχου, Γιάννης Μπουρούσης, Μαρία Νικόλτσιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νικολέττα Ράλλη, Ρένος Ρώτας, Κώστας Σόμμερ, Αντώνης Σρόιτερ, Έλλη Στάη, Σάσα Σταμάτη, Σάκης Τανιμανίδης, Εύη και Μαρία Φραγκάκη, Βίκυ Χατζή, Γιάννης Χατζηγεωργίου θα τρέξουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ως πρεσβευτές της WIND Running Team, στηρίζοντας το έργο των δύο κοινωφελών οργανισμών για τα παιδιά.

pan_0144

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, στηρίζει περισσότερα από 1.100 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Το «Καρδιές για όλους», Coeurs pour Tous Hellas (CpTH), στηρίζει οικονομικά τα παιδιά με καρδιοπάθεια που ζουν στη χώρα μας, αναλαμβάνοντας τα νοσήλια των απαιτούμενων επεμβάσεων τους κι ενισχύοντας έτσι, την δυνατότητα τους για μια φυσιολογική ζωή.

pan_0142

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ για την παρουσίαση της ομάδας της WIND, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, Γιώργος Τσαπρούνης, δήλωσε: «Στην WIND, γιορτάζουμε την ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, συνδέοντας την με την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Από το 2011 μέχρι σήμερα μέσω της δρομικής κοινότητας και των αγώνων που στηρίζουμε, έχουμε προσφέρει περισσότερα από 550.000€ σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους δέχτηκαν και φέτος να τρέξουν μαζί μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πάνω από όλα για καλό σκοπό. Ραντεβού στην εκκίνηση την Κυριακή 13 Νοεμβρίου για να στείλουμε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς».

Από την πλευρά της, η κα Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ ανέφερε: «Είναι τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ, το επιστημονικό προσωπικό και τους γονείς των παιδιών μας που η WIND Running Team με τη συμμετοχή της στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζει τα πρώτα – κυριολεκτικά και μεταφορικά – βήματα ζωής των βρεφών και των οικογενειών τους που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα PraderWilli. Κάθε δρασκελιά δρομέα σε αυτόν τον μαραθώνιο θα είναι για τα παιδιά της  ΕΛΕΠΑΠ ένα σταθερό βήμα προς την αποκατάσταση τους. Και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και χαρά να συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας

pan_0148

Η Πρόεδρος του ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (Coeurs pour Tous Hellas) κα Άννα Γριμάνη επίσης τόνισε: «Μας δίνει χαρά και συγκίνηση ταυτόχρονα, που σήμερα ακούγονται οι χτύποι της καρδιάς των μικρών άπορων ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια στη χώρα μας. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου οι καρδιές των δρομέων της WIND Running Team θα πάλλονται στους ρυθμούς του Μαραθώνιου μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα ότι κάθε παιδί με καρδιοπάθεια είναι μια υπόθεση ζωής. Σας ευχαριστούμε από… καρδιάς!»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός που έφτασε στην Αθήνα για λίγες ώρες προκειμένου να συναντήσει από κοντά τους συντελεστές της μεγάλης διοργάνωσης. Ο καθηγητής  ευχαρίστησε θερμά την WIND και την ομάδα της για την εξαίρετη ανθρωπιστική πρωτοβουλία, στο θεσμό αξιών του ιστορικού Μαραθώνιου της Αθήνας, ενώ μίλησε για το παγκόσμιο φιλανθρωπικό έργο του.

pan_0180


ΕΛΕΠΑΠ:

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο αγωνίζεται από το 1937 έως σήμερα, για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους,  να εκπληρώσουν του προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους  και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.100 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα.

ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗNΑΣ – Το PraderWilliProject : “Ορεξη για Ζωή” !!! Το Κέντρο Βρεφών ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΑΣ παρέχει ολοκληρωμένη παρακολούθηση και θεραπευτική παρέμβαση σε 100 βρέφη υψηλού κινδύνου ετησίως, με στόχο να  αξιοποιήσει τη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και να καθοδηγήσει, να ενδυναμώσει και να στηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον. Μία ξεχωριστή  και σπάνια ομάδα  με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και  δυναμικό είναι τα βρέφη  «PraderWilli»,  εξ αιτίας μιας  γενετικής διαταραχής στο χρωμόσωμα 15. Εμφανίζουν  υποτονία, νωθρότητα, δυσκολίες στη σίτιση τον πρώτο χρόνο  και αργότερα «ακόρεστη επιθυμία για φαγητό» και πολλά γνωσιακά, συμπεριφορικά και συναισθηματικά ελλείμματα που εμποδίζουν την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση του δυναμικού τους.Η συστηματική και ολοκληρωμένη παρέμβαση θα δώσει στα βρέφη και τις οικογένειές τους τα  απαραίτητα εφόδια για την ενίσχυση της φυσιολογικής ανάπτυξης,  γνωστικής εξέλιξης, ελέγχου του συναισθήματος και της συμπεριφοράς τους.

Website: http://www.elepap.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/ELEPAP

Instagram: https://www.instagram.com/elepap_athens/

Twitter: https://twitter.com/ElepapAthens

YouTube: https://www.youtube.com/user/elepapath

Καρδιές για Όλους – Couers pour Tous HELLAS

Το «Καρδιές για όλους» Coeurs pour Tous Hellas (CpTH»), συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Σκοπός του CpTH είναι να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά με καρδιοπάθεια που ζουν στη χώρα, αναλαμβάνοντας τα νοσήλια των απαιτούμενων επεμβάσεων τους κι ενισχύοντας έτσι, την δυνατότητα τους για μια φυσιολογική ζωή. Η υλοποίηση αυτού του έργου βασίζεται  στην ανθρωπιστική δράση και προσφορά του παιδο- καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γενεύης,  ο οποίος στις διαδοχικές ανθρωπιστικές αποστολές τους έχουν χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 15.000 παιδιά με καρδιοπάθεια σε όλο τον κόσμο. Ενώ έχουν εκπαιδεύσει δεκάδες εντόπιων γιατρών στις χώρες όπου εξαπλώνεται το φιλανθρωπικό έργο τους. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Δρ. Καλαγκός χειρουργεί και στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ με ομάδα Ελλήνων καρδιοχειρουργών γιατρών, τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά  με συγγενή καρδιοπάθεια. Στην Ελλάδα, ετησίως γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Website: http://www.coeurspourtoushellas.gr

Facebook: https://www.facebook.com/CoeurspourTousHellas/

WIND Running Team:

H WIND Running Team αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες, συνδρομητές και φίλους της WIND. Η ομάδα πιστεύει στην άθληση ως τρόπο ζωής και ενώνει το τρέξιμο με την κοινωνική αλληλεγγύη. Από το 2011 περισσότερα από 550.000€ έχουν διατεθεί σε σωματεία που φροντίζουν παιδιά.  Η WIND στηρίζει αγώνες δρόμου και ορεινούς αγώνες που πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα ενώ στέκεται στο πλευρό διακεκριμένων αθλητών και συγκεκριμένα της Μάγδας Γαζέα, Αναστασίας Καρακατσάνη, Αναστασίας Μαρινάκου, Γλυκερίας Τζιατζιά, του Κώστα Γκελαούζου, Μάρκου Γκούρλια και Γιώργου Διαλεκτού.

Website: http://www.windrunningteam.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/windrunningteam

Instagram: https://www.instagram.com/windrunningteam_gr/

YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLwjS_3-BCUrEO9uaovRcWcHM_rFeMFtLC

34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο 34ος “Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός” συμπίπτει με μια σημαντική ιστορική επέτειο. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση μαραθωνίου, ενός αγωνίσματος εμπνευσμένου από την αρχαία διαδρομή του Αθηναίου οπλίτη ημεροδρόμου μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Την άνοιξη του 1896, στην πρώτη Ολυμπιάδα, αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στη γέφυρα του Μαραθώνα, στην αφετηρία, για να διανύσουν τη χωμάτινη διαδρομή ως το Παναθηναϊκό Στάδιο.  Το νήμα έκοψε πρώτος ο Έλληνας αθλητής Σπύρος Λούης, σε μια νίκη που έμεινε στην ιστορία συμβολίζοντας την προσπάθεια, την υπέρβαση των σωματικών και ψυχικών ορίων, καθώς και την αντοχή. Σημαντικότατη ήταν η παρουσία του έμπειρου, επίσης Έλληνα, δρομέα Χαρίλαου Βασιλάκου, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και μαζί με τον Λούη έγιναν οι δύο πρώτοι Ολυμπιονίκες στην ιστορία του Μαραθωνίου δρόμου.  Αυτός ο αγώνας που θεσμοθετήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα σε όλον τον κόσμο, με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του.

Website: http://www.athensauthenticmarathon.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/athensclassicmarathon

Instagram: https://www.instagram.com/athensauthenticmarathon