Σε εξέλιξη βρίσκεται η 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη της δομής «Γέφυρα» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και σε συνεργασία με τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Τανάγρας, με φορείς, αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας και με παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επαναλαμβάνει και φέτος τη συγκεκριμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με βασικούς στόχους:

– Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και υποστηρικτικές πολιτικές για τα ΑμεΑ.
– Να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.
– Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!

Στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης, πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων από τις 20 έως και τις 26 Μαΐου 2024, όπως:
– Ενημερωτική εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.
– Διαδραστικά προγράμματα για μαθητές τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης.
– Παρουσίαση αθλημάτων της Παραολυμπιάδας, από διακεκριμένους αθλητές της χώρας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
– Ο «3ος αγώνας δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι ίσοι» για Άτομα με Αναπηρία.
– Μεικτοί αγώνες μπάσκετ.
– Μουσικοθεατρικά δρώμενα με σχετική θεματολογία.

«Επαναλαμβάνουμε την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία και εμβαθύνουμε με ακόμη πιο στοχευμένες και ουσιαστικές δράσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και 8 Δήμους μας σε 14 πραγματικά ξεχωριστές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που θα μας κάνουν πιο σοφούς, πιο συνειδητοποιημένους και πιο υπεύθυνους πάνω στα θέματα της αναπηρίας».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς τόνισε: «Συνδιαμορφώσαμε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων και δράσεων μαζί με τους εκπροσώπους συλλόγων, φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών του χώρου, με τους οποίους είχαμε συναντήσεις εργασίας την προηγούμενη χρονική περίοδο. επιδίωξη μας είναι να διευρύνουμε τις σχετικές δράσεις σε περισσότερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και να αγκαλιάσουμε περισσότερους συμπολίτες μας με αναπηρίες».

Την Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο «3ος αγώνας δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι ίσοι» για Άτομα με Αναπηρία.

Για αυτή την Κυριακή στη Θήβα είναι προγραμματισμένος και ο «3ος αγώνας δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι ίσοι» για Άτομα με Αναπηρία, με συμμετοχή αναγνωρισμένων αθλητών ΑμέΑ καθώς και πολλών ΑμεΑ από δομές ειδικής αγωγής της Στερεάς Ελλάδας. Μαζί τους θα τρέξουν και εθελοντές δρομείς συνοδοί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στο link
https://event.athletopia.com/oloimazioloiisoi2024
Καθώς και μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΟΠΟΣ – ΗMΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ
Θήβα, Κεντρική Πλατεία  Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10:00π.μ
10:00 Άνοιγμα γραμματείας
10.50 Προθέρμανση παιδικού αγώνα
11:00  Έναρξη διαδρομής 750μ παιδιών και ΑμεΑ
11:20 Προθέρμανση αγώνα ενηλίκων
11:30  Έναρξη διαδρομών 2,5χλμ και 5χλμ
12:30  Τιμητικές απονομές

Βασικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Θηβέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, η Τροχαίας Θήβας και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας.

Μαζί μας θα είναι και ο Γιάννης Αλεξίου πιστοποιημένος ζωοθεραπευτής του κέντρου ειδικών θεραπειών “Θεραπαίζω” μαζί με την σκυλίτσα του Μίστυ που είναι πιστοποιημένος σκύλος διαμεσολάβησης. Θα μάθουμε πληροφορίες για την ζώοθεραπεία , την οργάνωση και την δομή μίας συνεδρίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην αναλυτική προκήρυξη του αγώνα, εδώ:
https://www.runningnews.gr/item.php?id=60625

Δηλώσεις συμμετοχής (μόνο για ΑμεΑ) στον σύνδεσμο:
https://event.athletopia.com/oloimazioloiisoi2024