Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», ο οποίος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα», όλη την προηγούμενη εβδομάδα από 20 έως 26 Μαΐου.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με την απόσταση των 700μ των παιδιών όπου συγκίνησαν με την προσπάθεια τους οι μικροί πρωταθλητές της ζωής και μαθητές σε ειδικά σχολεία και δομές υποστήριξης της Στερεάς Ελλάδας. Ακολούθησε η μεγάλη διαδρομή των 5χλμ, και η περιπατητική διαδρομή των 2,5χλμ με την προσπάθεια των αθλητών και συνοδών ΑμεΑ να συγκινούν την πόλη της Θήβας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχώρισε η παρουσία των Γεράσιμου Λιγνού (αθλητής με προβλήματα όρασης) και Γρηγόρη Σουβατζόγλου (συνοδός του) οι οποίοι κυνηγούν την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο άθλημα του παρατριάθλου και ανάμεσα στο βαρύ αγωνιστικό τους πρόγραμμα με αγώνες όλο τον κόσμο αυτή την περίοδο έκαναν μια στάση στη Θήβα για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο τελευταίος αθλητής της απόστασης των 5χλμ, ο Χρήστος Μελέτης που έκανε όλη τη διαδρομή με το απλό αναπηρικό του αμαξίδιο και χωρίς καθόλου βοήθεια.

Και στις τρεις αποστάσεις μαζί με τους αθλητές ΑμεΑ έτρεξαν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, για ισότιμη συμπερίληψη.

Βασικοί υποστηρικτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Θηβέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (περιφερειακό τμήμα Θήβας), και η Τροχαία Θήβας. Την μουσική του και τα ηχητικά του αγώνα επιμελήθηκε ο Κώστας Οκταπόδης του συλλόγου Ιωνάς ΑμεΑ από το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Μαζί ήταν και ο Γιάννης Αλεξίου πιστοποιημένος ζωοθεραπευτής του κέντρου ειδικών θεραπειών “Θεραπαίζω” μαζί με την σκυλίτσα του Μίστυ που είναι πιστοποιημένος σκύλος διαμεσολάβησης και έδωσε πληροφορίες στους παρευρισκόμενους για την ζώοθεραπεία , την οργάνωση και την δομή μίας συνεδρίας.

Το παρόν στους αγώνες έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Θήβας Γεώργιος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Θήβας Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Αποστόλης Δαγδελένης και ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Κοβάνης.
 
Με την βοήθεια και την υποστήριξη όλων αυτή η διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που είναι μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, έχει καθιερωθεί πλέον σαν ένας ιδιαίτερος αθλητικός θεσμός, ένας οδηγός και έμπνευση για τα άτομα με αναπηρία να βγουν έξω στους δρόμους να αθληθούν ισότιμα, αλλά και όλη η ελληνική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους.

Φωτογραφίες: Energy Photos

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν τις προσωπικές τους φωτογραφίες βάζοντας τον αριθμό συμμετοχής τους στο https://www.energyphotos.gr/event/thiva-2024

Επίσης, το απολογιστικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για όλη την εβδομάδα ευαισθητοποίησης μπορείτε να το βρείτε εδώ:
https://pste.gov.gr/deltio-typou-erga-kai-draseis-ypsous-40-000-000e-chrimatodotei-i-perifereia-stereas-elladas-gia-tin-ypostirixi-atomon-me-anapiria/