Το μηχάνημα κωπηλατικής αρχίζει να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τελευταία με τον ενθουσιασμό των αθλούμενων να είναι μεγάλος. Τα περισσότερα CrossFit στούντιο αγαπάνε να περιλαμβάνεται η κωπηλατική στα προγράμματά τους όπως και αρκετά personal στούντιο.

Ο Kevin O’Connel προπονητής του Reebok CrossFit ONE μας εξηγεί τι κάνει τόσο εκπληκτικό το μηχάνημα της κωπηλατικής και μας δίνει 4 λόγους που πρέπει να την δοκιμάσεις:

  1. Είναι μηχάνημα για όλο το σώμα: Το ήξερες ότι στη κωπηλατική δουλεύει το 86% των μυών του σώματός σου; Αυτό είναι αλήθεια. Η κωπηλατική είναι ένα cardio πρόγραμμα που καίει πολλές θερμίδες και οδηγεί σε μια πιο υγιή καρδιά.

2.Είναι αποτελεσματικό: Οι αστροναύτες της Nasa προπονούνται με κωπηλατική επειδή είναι αποτελεσματική. 30 λεπτά κωπηλατικής έχουν την ίδια επίδραση όπως 90 λεπτά ποδηλάτου. Έτσι αν έχεις λίγο χρόνο κάνε ένα σύντομο πρόγραμμα στη κωπηλατική.

  1. Είναι ευέλικτο: Η κίνηση που κάνεις στη κωπηλατική μεταφέρεται και σε άλλες κινήσεις. Η κίνηση της κωπηλατικής σπάει σε κάθισμα και μπροστινή κωπηλατική δουλεύοντας πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες.
  2. Είναι ασφαλής για να μην τραυματιστείς: Ο O’ Connell λέει ότι με την κωπηλασία υπάρχει ελάχιστη φόρτιση έτσι ώστε το άτομο που μπορεί να έχει τραυματισμό σε γόνατο, αστράγαλο ή ισχίο να είναι ασφαλές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φρόντισε η αντίσταση να μην είναι μεγαλύτερη από το 5!


Πηγή: popsugar.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.