“Αγαπάω τόσο πολύ το τρέξιμο.
Εκτός από τις μέρες που δεν έχω το κουράγιο να τρέξω.”

Δεν έχει σημασία πόσο παθιασμένος είσαι με το τρέξιμο, είτε είσαι νέος στο άθλημα είτε είσαι βετεράνος, όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες. Εκείνες τις μέρες που η μαγνητική έλξη προς τον… καναπέ είναι μεγαλύτερη από το πόσο μπορείς να αντισταθείς. Εκείνες τις μέρες όπου όλη σου η ενέργεια έχει εξανεμιστεί από την δουλειά, το σπίτι και την οικογένεια. Εκείνες τις μέρες το πιο πιθανό είναι να μην σηκώνεσαι με τίποτα.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να σε παρακινήσουν να σηκωθείς παρά την κούραση.

Motivational Ρούχα

Όταν πρόκειται για τρέξιμο, νομίζω ότι αυτή η ιδέα με τα ρούχα θα σε κάνει να τρέξεις. Δεν μιλάω για κάτι ακριβό. Θα μπορούσε να είναι ένα παλιό μπλουζάκι από το 2009, παλιές κάλτσες ή ένα τυχερό καπέλο. Φόρεσε κάτι που σου θυμίζει το ξεκίνημά σου στο τρέξιμο. Βάλ’ το, νιώσε δυνατός και πήγαινε για τρέξιμο.

Φτιάξε μία ‘δυνατή’ playlist

Πέρασε τα αγαπημένα σου τραγούδια: dance, road trip, classic rock, χορευτικά και δυνατά τραγούδια που φέρνουν στο πρόσωπό σου το χαμόγελο και κάνουν την καρδιά σου να χτυπά δυνατά. Η playlist πρέπει να είναι ‘επική’ έτσι ώστε να έχεις μια δικαιολογία για να ακούσεις όλα τα τραγούδια χωρίς διακοπή.

Τηλεφώνησε σε ένα φίλο ή πάρε μαζί τον τετράποδο φίλο σου

Βρες κάποιον να έρθει μαζί σου ώστε να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σε αυτή την προσπάθεια, ή έχε μαζί το κατοικίδιο σου που θα σου αποσπά ευχάριστα την προσοχή. Ακόμα και αν η προπόνηση οδεύει προς την αποτυχία, τουλάχιστον θα έχεις το πλεονέκτημα της συνομιλίας με τον ‘δρομικό’ φίλο σου.

Κατέγραψε την προπόνηση

beautiful woman at home writing and working

Είτε πρόκειται για το σημειωματάριο των προπονήσεών σου, είτε στο ημερολόγιο ή στο ηλεκτρονικό ρολόι σου, βρες ένα μέρος όπου θα καταγράψεις αυτή την προπόνηση. Θα πάρεις άμεση ικανοποίηση και την επόμενη φορά θα σκεφτείς διπλά, αφού μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να θυμίσεις στον εαυτό σου τι είχες περάσει για να κάνεις αυτό το τρέξιμο.

Δώσε την άδεια στον εαυτό σου να επιβραδύνει

Αν δεν είσαι στα καλύτερα σου για να τρέξεις, πες στον εαυτό σου ότι θα πας έστω για λίγο. Αν και πάλι δεν νιώθεις καλά ενώ τρέχεις, δώσε την άδεια στον εαυτό σου να επιβραδύνεις, ή να κάτσεις σε ένα παγκάκι και να βλέπεις τον κόσμο που περνάει. Σε αυτές τις μέρες όπου είναι γραφτό να μην τρέξεις όπως θες, νιώσε ελεύθερος και σβήσε τις μηχανές.

‘Κοιτάζοντας πίσω, αυτές τις μέρες που δεν ένιωθα καλά για να τρέξω, ήταν και οι μέρες όπου επωφελήθηκα περισσότερο από ποτέ για να καθαρίσει το μυαλό μου. Στην πραγματικότητα έχω απολαύσει μερικά από τα καλύτερα τρεξίματα μου, τις μέρες εκείνες που δεν είχα κανένα κίνητρο.’

Δόξα το Θεό για τυχερό μου καπέλο!

Η Elizabeth Ewens είναι δικηγόρος, συγγραφέας, σύζυγος, μητέρα και δρομέας που τερμάτισε υπερήφανα τον πρώτο της Μαραθώνιο στην Νέα Υόρκη το 2015 και προπονείται για τον επόμενο το 2016 στο Σικάγο. Διάβασε περισσότερα για την Elizabeth στο midliferun.today ή ακολούθησε την στο twitter @elizabeth_ewens.


Πηγή: womensrunning.competitor.com