Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε γυμναστήριο, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει αυτούς τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τους κανόνες του γυμναστηρίου και σίγουρα εύχεσαι να μην είχες πάει. Συνοψίζουμε 8 κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να κάνεις την προπόνησή σου ευχάριστη για σένα και τον δίπλα σου.

  1. Μην αφήνεις τον εξοπλισμό μέσα στον ιδρώτα.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τον ιδρώτα κατά την διάρκεια της άσκησης αλλά  με τον ιδρώτα πάνω στα μηχανήματα υπάρχει. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα, δεδομένου ό,τι τα περισσότερα μηχανήματα είναι με δέρμα και ο ιδρώτας δεν θα φύγει μόνος του.

  1. Μην πιάνεις τα μηχανήματα με τις ώρες.

Πολύ κόσμος πιάνει τα μηχανήματα με τις ώρες στέλνοντας μηνύματα, τσεκάρωντας e-mails, βγάζοντας selfies ή παίρνοντας έναν υπνάκο. Κάνε τα σετ σου και απάλλαξε το μηχάνημα προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ο επόμενος.

  1. Δυνατά τηλεφωνήματα και υψηλή ένταση στα ακουστικά.

Μερικά από τα πιο ενοχλητικά άτομα στο γυμναστήριο αφού θα μάθεις όλη την συνομιλία και τα προβλήματά τους ή θα ακούσεις από τα ακουστικά τους όλα τα τραγούδια.

  1. Τα μηχανήματα είναι για όλους.

Όπως πιθανόν έμαθες μικρός να μοιράζεσαι τα παιχνίδια σου, έτσι πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι και τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου. Μην κάθεσαι 2 ώρες στο διάδρομο και μην υπερβαίνεις τα χρονικά όρια χρήσης του.

  1. Αφήνεις τα βάρη δεξία και αριστερά.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν μαζεύονται μόνα τους. Μένουν όπως τα αφήσεις, δυσκολεύοντας το έργο του εκάστοτε γυμναστή. Εσύ το αγνοείς παρόλες τις ενδείξεις ‘επιστρέφετε τα βάρη στη θέση τους’. Παράλληλα είναι επικίνδυνο να χτυπήσει κάποιος.

  1. Γίνεσαι πιεστικός.

Είπαμε να τηρείς τα χρονικά όρια των μηχανημάτων και είναι εντάξει το να στραβοκοιτάξεις κάποιον που χρησιμοποιεί το διάδρομο για 1 ώρα. Αλλά αν μόλις άρχισε, μην περιμένεις με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά του.

  1. Αργείς στο μάθημα.

Είτε είναι ομαδικό μάθημα είτα personal μην αργείς. Μπορεί να αποσπάσεις την προσοχή γυμναστή και συμμετεχόντων. Φρόντισε αν αργήσεις, να μπεις όσο πιο αθόρυβα γίνεται.

  1. Τα αποδυτήρια δεν είναι το προσωπικό σου μπάνιο.

Πάντα υπάρχει κάποιος που νιώθει πιο άνετα, κάνοντας τους άλλους να νιώθουν άβολα και κάποιος που λούζεται με τις ώρες. Σεβάσου λοιπόν τους γύρω σου και φρόντισε να είσαι περισσότερο διακριτικός.


Πηγή: brightside.me