Ολόκληρος ο κορμός σου θα νιώσει το κάψιμο με μόλις 4 ασκήσεις!

Αν μόλις ξεκίνησες να γυμνάζεσαι, ίσως πιστεύεις ότι τα ροκανίσματα και τα sit-ups είναι απαραίτητα για να κάνεις κοιλιακούς. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αποφύγεις αυτές τις ασκήσεις και να δεις εξίσου τα αποτελέσματα που θες. Αυτό το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Adriana Morrison προσωπική γυμνάστρια στο Pura Vida Fitness & Spa στο Denver, εστιάζει σε ολόκληρο τον κορμό με μόλις 4 κινήσεις και καμία από αυτές δεν είναι ροκάνισμα.

Αυτό το ασκησιολόγιο σχεδιάστηκε για ένα προς ένα κοιλιακό καθώς αυτές οι κινήσεις εστιάζουν στον εγκάρσιο, ορθό κοιλιακό, όπως επίσης και στους πλάγιους κοιλιακούς μέσω της στροφικής κίνησηςεξηγεί η Morrison.

Τα οφέλη αυτού του προγράμματος δεν είναι μόνο ότι γυμνάζει ολόκληρο τον κορμό αλλά προστατεύει τα εσωτερικά όργανα και βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος. Εστιάζοντας σε αυτές τις ασκήσεις θα βελτιώσεις την συνολική δύναμη και θα μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού κατά την διάρκεια ασκήσεων που απαιτούν την σταθεροποίηση του κορμού. Ο κορμός είναι σημαντικός για την διατήρηση της σωστής στάσης όταν κάνεις και άλλες ασκήσεις που περιέχουν άλλες μυϊκές ομάδες (όπως καθίσματα ή πιέσεις ώμων με μπάρα μπροστά από το κεφάλι).

Οι ασκήσεις:

  • V-Ups- 8 Επαναλήψεις
  • Ψαλιδάκια προς τον κορμό– 8 Επαναλήψεις
  • Πλάγια στήριξη σανίδα με στροφή προς τα μέσα- 8 Επαναλήψεις (κάθε πλευρά).
  • Αλματάκια από θέση σανίδας δεξία-αριστερά- 8 Επαναλήψεις.

X 5 Φορές

1 VUps

t4

2 Ψαλιδάκια προς τον κορμό

brwe

3 Πλάγια στήριξη σανίδα με στροφή προς τα μέσα

yhwrn

4 Αλματάκια από θέση σανίδας δεξία-αριστερά

h4rb


Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.