Αυτές οι εφαρμογές ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης και μας βοηθούν να γίνουμε αυτοί που τελικά θα φτάσουν στο σημείο τερματισμού.

Couch to 5K

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Μία από της κορυφαίες εφαρμογές άσκησης στο κινητό, όταν κάποιος αναφέρεται στην προετοιμασία για μαραθώνιο, είναι το Couch to 5K.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που σε παροτρύνει να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι για τον επόμενο κιόλας αγώνα.

Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση της και διαθέτει φωνητικό προπονητή. Επιπλέον, έχει στο οπλοστάσιό της δύο πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το πρώτο αφορά τον προπονητή, καθώς μπορούμε να επιλέξουμε όποιον μας αρέσει μέσα από μία ενδιαφέρουσα λίστα.

Το δεύτερο και ακόμη πιο σημαντικό, είναι η ενημέρωση που μας παρέχει για τους επερχόμενους αγώνες ανά τον κόσμο. Διαθέτει μάλιστα ειδική κατηγορία, στην οποία μπορούμε να αναζητούμε αγώνες με βάση τη γεωγραφική τοποθεσία που θέλουμε.

Στα θετικά της εφαρμογής συμπεριλαμβάνονται το ιστορικό της προόδου μας και η παρουσίαση των δεδομένων με τη χρήση γραφημάτων.

Σε αντίθεση με της περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα, η ACTIVE Network LLC έχει αναπτύξει εφαρμογές μόνο για τους αγώνες 5 χιλιομέτρων.

Αν θέλουμε να προετοιμαστούμε για αγώνα 10 χιλιομέτρων, μπορούμε να βρούμε την εφαρμογή 5K to 10K, της ACTIVE Network LLC, εδώ.

Couch to 10K Running Trainer

Βαθμολογία Play Store: 4.6★

Συνεχίζουμε με την Couch to 10K Running Trainer, μία εφαρμογή που μας βοηθά να προετοιμαστούμε για έναν αγώνα δέκα χιλιομέτρων.

Το περιβάλλον χρήσης της είναι ευχάριστο και προσφέρει πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής.

Η εφαρμογή συγχρονίζει δεδομένα με αρκετές συσκευές, καθώς και εφαρμογές άσκησης και διατροφής.

Οι δημιουργοί του Couch to 10K Running Trainer, είναι πραγματικά οι πρωταθλητές στην ανάπτυξη εφαρμογών προετοιμασίας για μαραθώνιο. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν αναπτύξει κάποια εφαρμογή για αγώνα πέντε χιλιομέτρων.

Zombies, Run!

Βαθμολογία Play Store: 4.3★

Για πολλούς από εμάς, ακόμη κι αν πάρουμε την απόφαση να προετοιμαστούμε για κάποιον μαραθώνιο, μας φαίνεται δύσκολη η ολοκλήρωση έστω και μίας προπόνησης.

Αυτό σκέφτηκαν μάλλον και οι προγραμματιστές του Zombies, Run! και είπαν να μετατρέψουν την προπόνηση σε διασκέδαση. Ή μήπως όχι;

Το Zombies, Run! είναι κάτι ανάμεσα σε εφαρμογή άσκησης και παιχνίδι.

Η εταιρεία που έχει αναπτύξει αυτή την εφαρμογή σκέφθηκε ότι όσοι αποφασίζουν να προετοιμαστούν για κάποιον αγώνα, χρειάζονται και ένα πολύ καλό κίνητρο.

Λοιπόν αυτό το κίνητρο είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης μας κυνηγούν ζόμπι, τα οποία θα σταματήσουν μόνο όταν την ολοκληρώσουμε.

Πραγματικά είναι ένας περίεργος τρόπος παρότρυνσης, όμως σίγουρα είναι αρκετά διασκεδαστικός και βοηθά στο να ξεχνάμε ότι προπονούμαστε. Μετατρέπει κυριολεκτικά την κουραστική γυμναστική σε ένα παιχνίδι επιβίωσης.


Πηγή: pcsteps.gr