Η Άνοιξη έφτασε και όλοι έχουν ξεχυθεί στα γυμναστήρια για να φτιάξουν κορμί. Πολλοί από εμάς όμως  όταν ακούμε τη λέξη “άσκηση” μας έρχονται στο νου επίπονες συνεδρίες άρσης βαρών, έντονη προπόνηση, χιλιόμετρα στον διάδρομο και φυσικά πολλή πείνα. Μήπως όλα αυτά σου ακούγονται πολύ βαρετά; Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό, ο χορός είναι η ιδανική άσκηση για εσένα. Είναι διασκεδαστικός, γυμνάζει ταυτοχρόνως όλο σας το σώμα, ενώ αν το συνδυάσεις με την παρέα σου μπορεί να σου προσφέρει απίστευτες στιγμές γέλιου.

Εδώ είναι 5 είδη του χορού, που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

1. Zumba.

Τα τελευταία χρόνια, ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα γυμναστικής στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί η  Zumba. Δεν είναι ένας πραγματικός χορcours-zumba-2ός, αλλά μάλλον ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής, που ενσωματώνει χορευτικές κινήσεις, συνοδευόμενες με λατινική μουσική. Μία χορογραφία zumba περιλαμβάνει λίγο από salsa, hip hop, merengue, mambo, samba, flamenco, μέχρι πολεμικές τέχνες αλλά και tango! Άλλωστε αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η μεγάλη ποικιλία της, οι εναλλαγές ρυθμού, η ένταση και η χαρά της κίνησης. Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα zumba βρίσκονται στα αποδεκτά όρια βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, καταναλώνοντας περίπου 9,5 θερμιδες στο λεπτό, ή 369 συνολικές θερμίδες σε ένα 40λεπτο πρόγραμμα. Ο όρος «Zumba» προέρχεται από μια Κολομβιανή λέξη, που σημαίνει «να κινηθείς γρήγορα και να διασκεδάσεις», το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θα κάνεις, εάν επιλέξεις αυτή τη μορφή χορού.

2. Μπαλέτο.

Αυτό το είδος χορού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις την ευελιξία σου και να ενισχύσεις την πλάτη, τα ισχία, τους κοιλιακούς και τους μηρούς. Με λίγα λόγια είναι ο ιδανικός χορός, για το τέλειο σώμα, αφού μπορείς να χορεύεις και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ας μην ξεχνάς πως το μπαλέτο αποτελεί και μία από τις πιο όμορφες τέχνες που υπάρχουν.

3. Hip Hop

Αυτός ο χορός είναι υψηλής ενέργειας, πολύ διασκεδαστικός, και έχει ένα ιδgirl-hip-hop-dancer-modelιαίτερο στυλ. Αν επιλέξεις να μάθεις Hip Ηop, θα χάσεις βάρος και θα το διασκεδάσεις, έχοντας εκείνη την στιγμή την αίσθηση ότι σου ανήκει όλος ο κόσμος. Αν μέχρι τώρα δεν έχεις μπει στον ρυθμό, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις να χορέψεις Hip Ηop και να χάσεις κιλά.

4. Χορός της Κοιλιάς

Ο χορός της κοιλιάς είναι από τα πιο δημοφιλή είδη, που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις γυμνασμένο σώμα. Αν και δεν είναι τόσο ενεργητικός, όσο άλλες μορφές χορού, έχει ωστόσο και αυτός τις αρετές του. Για εκείνους που θέλουν να κάνουν λιγότερο έντονες κινήσεις και προτιμούν μια πιο ήπια προσέγγιση, ο χορός της κοιλιάς είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

5. Samba

Η Samba είναι ένας χορός με γρήγορο ρυθμό και πολλή ενέργεια. Χρειάζεται αρκετή αντοχή και ευελιξία, γι’ αυτό και είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Αν χορέψεις Samba, θα κάνεις αρκετές στροφές και μικρά άλματα, με αποτέλεσμα να αποκτήσεις ευέλικτο σώμα.

Πριν τρέξεις στο κοντινότερο γυμναστήριο για μαθήματα χορού να θυμάσαι κάτι. Όπως είδες, υπάρχουν διάφορα είδη χορού, οπότε καλό είναι να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το τωρινό επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης. Ό,τι και να διαλέξεις, να σιγουρευτείς πως είναι αυτό που σου αρέσει και σε διασκεδάζει.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


Πηγή: thenewblack.gr

Πηγή εικόνων: medicinaesteticaonline.netwww.wallpapermania.euwww.trelokouneli.grwww.dynamikhgynaika