Μπορεί οι αγωνιστικές σου υποχρεώσεις να τελειώσαν, όμως για να σε βρει η νέα σεζόν σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση και δύναμη. Ήδη μετράς αρκετά παγωτά και αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα μιας και 1-2 κιλά μες στο καλοκαίρι θα τα φορτωθείς αναπόφευκτα μιας και η φυσική σου δραστηριότητα θα έχει μειωθεί.

Πώς θα διατηρηθώ μέσα στο καλοκαίρι; 

Στην κορυφή της λίστας φυσικά βρίσκεται η θάλασσα και το κολύμπι που θα σε κρατήσει δυνατό και σε καλή  φυσική κατάσταση. Προσπάθησε κάθε φορά που βουτάς, να κολυμπάς για 5-7 λεπτά. Πίστεψέ με, θα κάνεις εξαιρετικές καύσεις αφού είναι κάτι ‘ξένο’ για το σώμα σου και όχι τόσο οικείο όσο το τρέξιμο. Πέρα από το κολύμπι, μπορείς να κάνεις ασκήσεις όπως τρέξιμο στα βαθιά, κάτι που θα σε βοηθήσει στη βιομηχανική του τρεξίματος σου.

Αν είσαι λάτρης των ομαδικών τότε την κορυφή κατέχει το beach volley. Φοβερή άσκηση μιας που συνδυάζει τρέξιμο στην άμμο, που είναι βαρύ τερέν, και δύναμη, προκειμένου να κερδίσετε πόντους. Η ποδοκνημική στην άμμο δουλεύει σε όλο το εύρος της κίνησης και σε ακραίες θέσεις. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις με το beach volley είναι να παίζεις καλύτερα κάθε 2 μέρες προκειμένου να μην σε ενοχλήσει ο αχίλλειος τένοντας που είναι ασυνήθιστος σε τέτοιες επιφάνειες και είναι πιθανόν να τραυματιστείς αν το παρακάνεις.

Το τρέξιμο στην παραλία ίσως να φαντάζει στο μυαλό σου ιδανικό αλλά πρόσεξε γιατί μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους (οι κίνδυνοι από το τρέξιμο στην παραλία).

Φυσικά αν είσαι λάτρης των extreme sports, δε μένει παρά να δοκιμάσεις water sports όπως ski, windsurf και kitesurf, που θα εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη σου.

Τέλος, όσον αφορά την δύναμη, μπορείς να εκτελέσεις μια κυκλική προπόνηση στην άμμο με ασκήσεις όπως πους απς, καθίσματα με άλμα, mountain climbers, skipping και burpees κάνοντας τον ιδρώτα να ρέει σαν ποτάμι!

Δες στο παρακάτω βίντεο μερικές ιδέες για Summer Activities:


Καλές αποδράσεις και καλές προπονήσεις!


Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.