15η η Ντενίζ Δημάκη

Με πολύ δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Altafullia της Ισπανίας το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Τριάθλου. Στο αγωνιστικό κομμάτι διακρίθηκε η Ντενίζ Δημάκη που κατατάχθηκε στην 15η θέση του αγώνα των γυναικών.

Η πρωταθλήτρια του Τριάθλου το πάλεψε έναντι πολύ νεότερων αντιπάλων και κατάφερε να τερματίσει τιμητικά για τα ελληνικά χρώματα στη 15η θέση του Μεσογειακού Πρωταθλήματος, ενώ στο αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που διεξήχθη παράλληλα ήταν στην 24η θέση, από τις 30 αθλήτριες που ξεκίνησαν.

Η Δημάκη, στα 40 της χρόνια πλέον παραμένει στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τριάθλου και αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου για εκπροσώπηση σε αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα, δυο χρόνια μετά την τελευταία της επίσημη διεθνή συμμετοχή σε αγώνα Τριάθλου, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνας του Μπακού, το 2015.

Στους ίδιους αγώνες στους άνδρες, τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Νίκος Γουϊλτζεκ ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος, καθώς είχε σκασμένο λάστιχο στην πρώτη στροφή της ποδηλασίας και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα του. Η ατυχία δεν πτοεί τον πρωταθλητή μας, που θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τους διεθνείς αγώνες με σκοπό τη συγκομιδή βαθμών που θα τον ανεβάσουν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κατάταξη.

Νικήτρια του ETU Cup των γυναικών ήταν η Αμερικανίδα Summer Cook που ξεχώρισε από την αρχή και έφτασε εύκολα στη νίκη με χρόνο 1:03:50. Δεύτερη , αλλά 1η στο Μεσογειακό πρωτάθλημα ήταν η Ισπανίδα Ines Santiago 1:05:12 και ακολούθησαν η Ιταλίδα Ilaria Zane (1:05:18) και η Ισπανίδα Cecilia Santamaria Surroca (1:05:51). Στον αγώνα των ανδρών είχαμε ισπανική κυριαρχία με 1ο τον Uxio Abuin Ares (57:43), 2ο τον Antonio Benito (57:45) και 3ο τον Jordi García Gracia (57:51), τόσο στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (ETU Cup).

Πρέπει να σημειώσουμε πως Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα ήταν ο δικός μας Ανδρέας Γαλανός ενώ ανάμεσα στους διεθνείς κριτές που στελέχωσαν την ομάδα της διοργάνωσης ήταν άλλη μια δική μας πολύ έμπειρη διεθνής κριτής, η Αγγελική Θωμά.

Παράλληλα, έγιναν και οι εκλογές της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, όπου ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΤΡΙ. κ. Γιώργος Γερόλυμπος εκλέχθηκε παμψηφεί και Πρόεδρος στη Μεσογειακή Ομοσπονδία Τριάθλου για δεύτερη συνεχή τετραετία.

 

Μην ξεχνάμε πως το 2018 έχουμε και του Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγκόνα της Ισπανίας με το Τρίαθλο στο πρόγραμμα για πρώτη φορά. Η επιτυχημένη παρουσία των Ελλήνων σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, που ήταν και “test event” για τους Μεσογειακούς, ανεβάζει το κύρος του ελληνικού τριάθλου διεθνώς και αποτελεί εφαλτήριο για νέες επιτυχίες στους Μεσογειακούς Αγώνες που αναμένεται να συμμετάσχουμε με πολύ μεγαλύτερη αποστολή.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων αθλητών συνεχίζονται εντός κι εκτός Ελλάδος. Το πλήρες πρόγραμμα των διοργανώσεων της Ε.Ο.ΤΡΙ. θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του τριάθλου: www.triathlon-hellas.com

#triathlonhellas #wearetriathlon