Από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και το Σάββατο 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στη Ποντεβέντρα της Ισπανίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Multisport για το 2019 (2019 Pontevedra ITU Multisport World Championships). Η διοργάνωση ήταν η πιο επιτυχημένη και μεγαλύτερη στο είδος της που έχει γινει ποτέ, με περίπου 4.000 αθλητές να συμμετέχουν.

Ανάμεσα τους βεβαίως βρέθηκαν και οι Έλληνες πρωταθλητές που έδωσαν δυναμικό παρόν.  Στην elite του τριάθλου μεγάλης απόστασης η Ντενίζ Δημάκη ήταν 18η, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης 30ος ενώ στα Age Group του Aquabike η Κατερίνα Σάπαρη πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Η αγωνιστική δράση για τους αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδία Τριάθλου ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Μαΐου με την συμμετοχή της Κατερίνας Σάπαρη, στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 στο αγώνισμα του Aquathlon (1χλμ κολύμβηση + 5χλμ τρέξιμο), η οποία κατέλαβε την 8η θέση. Η Κατερίνα κάνοντας ένα καλό κολύμπι κατάφερε να βγει τέταρτη από το νερό και κάνοντας ένα αξιοπρεπές τρέξιμο κατάφερε να τερματίσει 8η με συνολικό χρόνο 39:43.

Συνέχεια είχαμε το Σάββατο 4 Μαΐου, όπου διεξήχθησαν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Τριάθλου μεγάλης απόστασης (1.500μ κολύμβηση – 110χλμ ποδηλασία – 30χλμ τρέξιμο) και του νεότερου multisport, του Aquabike (1.500μ κολύμβηση + 110χλμ ποδηλασία), μόνο για τις κατηγορίες των Age Group. Και στα 2 αγωνίσματα είχαμε ελληνική εκπροσώπηση.

Στον μεγάλο αγώνα του Τριάθλου, η Ντενίζ Δημάκη και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης,  αγωνίστηκαν στις κατηγορίες των Elite γυναικών και Elite ανδρών καταλαμβάνοντας την 18η και την 30η θέση αντίστοιχα.

Στις γυναίκες Ντενίζ βγήκε από το νερό με το τρίτο γκρουπ, φανερά καταβεβλημένη από το κρύο, χάνοντας έτσι στο ποδήλατο αρκετό έδαφος. Τελικά, κάνοντας ένα αξιοπρεπές τρέξιμο κατάφερε να τερματίσει 18η με συνολικό χρόνο 6:59:57, στην πρώτη της φορά στη μεγάλη απόσταση.  Στους άνδρες, ο Γρηγόρης αν και έμεινε πίσω στο κολύμπι, συνέχισε να κυνηγάει στο ποδήλατο και στο τρέξιμο, με την μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζει. Τελικά τερμάτισε 30ος με συνολικό χρόνο 6:16:01

Στο Aquabike, η Κατερίνα Σάπαρη να συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 ετών όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Η Κατερίνα βγήκε από το νερό πρώτη και κάνοντας ένα αρκετά καλό ποδήλατο κατάφερε να τερματίσει τρίτη με 4:44:42.

Όμως, η εκπροσώπηση για την Ελλάδα δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό σκέλος. Technical Delegate των αγώνων ήταν ο Θάνος Νικόπουλος. Ο Θάνος είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους κριτές της ITU τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον είναι και ITU Head of Operations και θα εκπροσωπήσει στο διοργανωτικό σκέλος τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020.

Η Ε.Ο.ΤΡΙ. συνεχίζει την αναπτυξιακή της δραστηριότητα με το Kids Aquathlon Rafina, το Σάββατο 11 Μαΐου. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου