H BARBIE® ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟ “DREAM GAP PROJECT

Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιών ανακοινώνει τη δέσμευσή της

στην καταπολέμηση της διάκρισης λόγω φύλου

Σήμερα, η Barbie® ανακοινώνει το “Dream Gap Project”, μια παγκόσμια πολυετή πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τους περιοριστικούς παράγοντες που αποτρέπουν τα κορίτσια από το να κατακτήσουν όλα όσα μπορούν.

Έρευνα* έχει δείξει ότι στην ηλικία των 5, πολλά κορίτσια, σε σχέση με τα αγόρια, είναι πιθανό να μη βλέπουν το δικό τους φύλο ως έξυπνο και χάνουν την αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους. Τα κοινωνικά στερεότυπα, οι σιωπηρές προκαταλήψεις και τα Μέσα Ενημέρωσης συμβάλουν στη διαιώνιση αυτού του φαινομένου. Στις ΗΠΑ αυτό αναφέρεται ως το “Dream Gap” αλλά και παγκοσμίως έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες τάσεις.

Αυτοί οι περιοριστικοί παράγοντες έχουν αντίκτυπο στην πίστη των κοριτσιών στους εαυτούς τους, γι’ αυτό η Barbie, μέσω του “Dream Gap Project”, θα χρηματοδοτήσει σχετική έρευνα ώστε να δώσει έμφαση στα θετικά πρότυπα και να συσπειρώσει μια κοινότητα για την υποστήριξη των κοριτσιών.

Η Lisa McKnight, SVP και GM της Barbie δήλωσε “Από το 1959, η Barbie έχει εμπνεύσει σε κάθε κορίτσι την απεριόριστη δυναμική που έχει και πιστεύουμε πως η ενδυνάμωσή τους από μικρή ηλικία λειτουργεί ως καταλύτης για να ξεκλειδώσουν τις πλήρεις δυνατότητές τους. Ο στόχος του “Dream Gap Project” είναι να αξιοποιήσει τις παγκόσμιες πλατφόρμες εκπαιδεύοντας την κοινωνία στη διάκριση λόγω φύλου αλλά και να εμπνεύσει όποιον υποστηρικτή θέλει να μας ακολουθήσει καθώς είναι κάτι που δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας.

Το κίνημα του “Dream Gap Project” είναι ένα νέο concept υπό έρευνα και εστιάζει στα κορίτσια από 5 έως 7 ετών. Το brand συνεργάζεται με τον Andrei Cimpian, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης και χρηματοδοτεί μια διετή μεταδιδακτορική υποτροφία. Η Barbie θα δουλέψει με ερευνητές, ώστε να παρατείνει αυτές τις μελέτες και να ανακαλύψει περισσότερα για τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Ο Andrei Cimpian, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης αναφέρει, “Η έρευνά μας μόλις ξεκίνησε. Για να καταλάβουμε καλύτερα πως μπορούμε να υποστηρίξουμε τα κορίτσια, θα πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερους πόρους σε αυτό το σημαντικό θέμα. Η συνεργασία με την Barbie είναι μια φιλόδοξη, μεγάλης κλίμακας προσπάθεια προκειμένου να διερευνήσουμε αυτό το σημαντικό φαινόμενο και να μοιραστούμε με το ευρύ κοινό ό,τι γνωρίζουμε για την παιδική ανάπτυξη, βοηθώντας να κλείσει το Dream Gap.“

Αναλυτικότερα, τo brand είναι αφοσιωμένο να βοηθήσει να εξαλείψει το Dream Gap και θα εστιάσει:

  • Στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων για τις επιπτώσεις του Dream Gap μέσα από περιεχόμενο που αναπτύχθηκε στο site Βarbie.com αλλά και πώς μπορούν να υποστηρίξουν τα κορίτσια στις ζωές τους. Επιπλέον, η Barbie έχει δημιουργήσει ένα νέο digital spot, που χτίζει την καμπάνια “Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι” και επεξηγεί το φαινόμενο του “Dream Gap”.
  • Στη δημιουργία περισσότερων προτύπων, δείχνοντας παγκόσμια κάθε χρόνο στα κορίτσια 10 γυναικεία πρότυπα. Γιατί το να φαντάζεται ότι μπορεί να γίνει ό,τι ονειρεύεται, είναι μόνο η αρχή. Γιατί το να βλέπει ότι μπορεί, είναι αυτό που κάνει όλη τη διαφορά.
  • Στην ανάδειξη της Barbie ως πρότυπο και επικοινωνώντας με τα κορίτσια, εκπαιδεύοντάς τα μέσα από εμπνευσμένο περιεχόμενο. Συνεχίζοντας να παράγουμε περιεχόμενο με έναν μοναδικό και προσιτό τρόπο. για επίκαιρα θέματα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια
  • Στη διαρκή προσφορά προϊόντων που εμπνέουν, προτρέπουμε τα κορίτσια να πραγματοποιούν τα όνειρά τους μέσα από το παιχνίδι, ενώ παράλληλα τους δείχνουμε γυναίκες πρότυπα που διέπρεψαν σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Μέσα από τη σειρά Γυναίκες Πρωτοπόροι, η Barbie ενθαρρύνει τη φαντασία, την έκφραση και την ανακάλυψη.
  • Στην κινητοποίηση συνεργατών από όλο τον κόσμο που είναι αφοσιωμένοι στην ενδυνάμωση των κοριτσιών.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση του brand, επισκεφθείτε το barbie.com/DreamGap και για να συμμετέχετε και εσείς στην κοινωνική συζήτηση χρησιμοποιείστε το hashtag #CloseTheDreamGap.