Ολοκλήρωσε to Σάββατο 4 Ιουλίου ο υπερμαραθωνοδρόμος Αλέξανδρος Γεωργίου τη διαδρομή των 573 χιλιομέτρων. Είχε ξεκινήσει από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε η σύζυγός του, και χθες έφτασε στην Κερατέα όπου έζησαν μαζί μέχρι πέρυσι που η Κατερίνα Βελονίδου έφυγε από τη ζωή. Η Κατερίνα Βελονίδου γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη και ήταν απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Διαχείριση Αθλημάτων και Ελεύθερου Χρόνου (Loughborough University London).

Ήταν ένας ιδιαίτερα θετικός και ενεργός άνθρωπος, άοκνη αθλήτρια, ορειβάτρια, εθελόντρια, σύζυγος και μητέρα.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώστηκε με Σάρκωμα Ewing στο 4ο στάδιο.

Μετά τον πρώτο κύκλο τριών χημειοθεραπειών, τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα γι’ αυτήν. Ο καρκίνος δεν συρρικνώθηκε, είχε εμφανιστεί στον εγκέφαλό της και είχε μεγαλώσει λίγο περισσότερο στους πνεύμονές της.

Η ίδια διατηρούσε θετική διάθεση και πίστευε ότι θα γίνει το θαύμα της. Οι γιατροί αύξησαν τις θεραπείες της, προσθέτοντας ακτινοβολία και ισχυρότερες δόσεις χημειοθεραπείας.

Αν και η επιθετική αυτή μέθοδος ήταν αποτελεσματική, το σώμα της εξασθενούσε. Σύντομα μετά από αυτό η Κατερίνα εμφάνισε λοίμωξη της ουροδόχου κύστης και λοίμωξη αναπνευστικού.

Με καταπονημένο το ανοσοποιητικό της σύστημα αλλά όχι αποδυναμωμένο το πνεύμα, η Κατερίνα έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019, σχεδόν πέντε μήνες μετά τη διάγνωση.

Με αφορμή το «For Katerina» και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να στηρίξετε απευθείας οικογένειες που εξαιτίας της ασθένειας δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, μπορείτε να συνεισφέρετε προσωπικά, είτε οικονομικά, είτε εθελοντικά, κατευθείαν σε αντικαρκινικές οργανώσεις, ιδρύματα, ανακουφιστικές μονάδες φροντίδας της επιλογής σας, χωρίς την δική μας διαμεσολάβηση ή υπόδειξη.