Εντυπωσιασμένοι αναχώρησαν από το Λουτράκι οι Ευρωπαίοι αθλητές, προπονητές και παράγοντες του τριάθλου. Το ETU European Youth Championship & Festival 2018, που διοργανώθηκε από τις 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Μια υπέροχη διοργάνωση. Όλα λειτούργησαν ιδανικά διοργανωτικά, όπως πάντα άλλωστε στην χώρα σας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό event για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και μια σημαντική εμπειρία για τους νεαρούς πρωταθλητές του τριάθλου. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΤΡΙ. και όλους όσους δούλεψαν για την επιτυχία της διοργάνωσης», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τριάθλου (ETU), Ιταλός Ρενάτο Μπερτράντι, που βρέθηκε στο Λουτράκι.

Διοργανωτές ήταν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου (ETU), o Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU), του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει εντάξει τον Δήμο Λουτρακίου στο πρόγραμμα «Mythical Peloponnese». Στην Τεχνική Επιμέλεια της διοργάνωσης ήταν η η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.),

Στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων φιλοξενήθηκαν συνολικά 200 περίπου Elite Youth αθλητές από 40 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Την Κυριακή (02/09) τελευταία ημέρα έγινε το Triathlon Mixed Relay, με την συμμετοχή 22 χωρών και 7 μεικτών ομάδων  που εκπροσωπήθηκαν από  δυο αγορια και δυο κοριτσια η κάθε μια. Η Βρετανία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος κερδίζοντας πρώτες θέσεις στα ατομικά αγοριών, κοριτσιών, αλλά και της σκυταλοδρομίας.

Η Ελλάδα πήρε μέρος σε όλα τα events με συνολικά 6 αθλητές, 4 αγόρια (Λούης Γούντγκεητ, ο Παναγιώτης Γεωργοβασιλόπουλος, ο Θανάσης Πεθεριώτης και ο Ιωάννης Τζόλας) και 2 κορίτσια (Μαριλού Καζαμαριώτη, η Ρόμπιν Γούντγκεητ), καθώς βεβαίως και με ομάδα μεικτής σκυταλοδρομίας.

Αξιζει να σημειωθεί πως δεν έλειψαν και τα απροοπτα. Το Σάββατο (1/9) ένας 17χρονος αθλητής από την Πορτογαλία, ενώ είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια του και παρακολουθούσε την σειρά των κοριτσιών έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιατρική ομάδα της διοργάνωσης με επικεφαλή τον Καρδιολόγο Λευτέρη Κολομτσά ο οποιος τον επανέφερε στη Ζωή με τη χρήση απινιδωτή Η διοργάνωση δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τους γιατρούς του νοσοκομείου ATTIKON όπου διακομίστηκε για την άρτια και άμεση ιατρική αντιμετώπιση του συμβάντος Ο νεαρός Πορτογάλλος χαίρει άκρας υγείας και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Πατρίδα του.

Σουβατζόγλου και Δημάκη οι κορυφαίοι elite τριαθλητές της χώρας και φέτος

Παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων, διοργανώθηκε και το Loutraki TR1ATHLON 2018. Η διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για την τριαθλητική όσο και για την τοπική κοινότητα και η οποία φιλοξένησε 3 βασικά events.

Την Παρασκευή (31/08) έγινε το Open Day Aquathlon (κολύμπι + τρέξιμο) για όλους.

Το Σάββατο (01/09) πραγματοποιήθηκε το Loutraki TR1ATHLON Eite και Age Group με τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου και την Ντενίζ Δημάκη  να διατηρούν τους τίτλους των καλύτερων elite τριαθλητών της χώρας.

Τέλος, την Κυριακή (02/09) διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Triathlon Mixed Relay 2018, με την ομάδα της ΑΕ Κερατσινίου να κερδίζει τον τίτλο!

Μαζί με τις εκδηλώσεις του TR1ATHLON Loutraki, οι συνολικές συμμετοχές της διοργάνωσης έφτασαν τις 400.

Η Οργανωτική Επιτροπή του event ευχαριστεί για την υποστήριξη της όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία της. Την Ελληνική Αστυνομία με το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου, το Λιμενικό Σώμα με το Λιμεναρχείο Κορίνθου. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος και τα Αναψυκτικά Βίκος. Την διοργάνωση επίσης υποστήριξαν η Ολυμπία Οδός, το Sport Camp Loutraki, η Pearl Izumi, το RunningNews.gr, το Cafe Waves, η Zone3, η Ideal, το ποδηλατικό κατάστημα Top Cycles, το ιατρικό κέντρο Καρδιομεταβολισμός, το Ypanema, η Argos Security, οι Lifeguard Loutraki και το Sports Travel Loutraki.

Ακολουθείστε στο web http://triathlon-hellas.com/

στο facebook https://www.facebook.com/TriathlonHellas

στο Instagram https://www.instagram.com/triathlon_hellas/