Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την ΝΕΑ ημερομηνία του αγώνα.

Μετά την τεράστια επιτυχία του 4ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που έγινε στις 14 Οκτωβρίου, ο διοργανωτής Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης ξεκίνησε ήδη το σχεδιασμό και την προετοιμασία για τον αγώνα του 2019.

Ετσι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών 2019,θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019,ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμηςυπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη του Πανιώνιου ΓΣΣ.

Η Διοργάνωση είναι αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, γίνεται παράλληλα με το τέλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών, με την συμμετοχή δρομέων, μαθητών, αθλητών, φιλάθλων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, αγώνες: 10 χλμ., 5χλμ.(και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), 2,5 χλμ.(και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και ΑμεΑ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης με εκκίνηση το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης συμπληρώνοντας την σύνδεση και τους συμβολισμούς του σήμερα με την ιστορική μνήμη. Η διαδρομή των αγώνων θα διατρέχει την Ελευθερίου Βενιζέλου από την Αχιλλέως μέχρι και την Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη και θα αναδεικνύει κατά μήκος και καθ’ όλη την διαδρομή των αγώνων τις εγκαταστάσεις και τις γραμμές του ΤΡΑΜ, όπου την ημέρα του αγώνα σε κάθε σταθμό να υπάρχουν σημεία μουσικών δράσεων.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 6/10/19.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.neasmirnihistoricrun.gr & https://www.facebook.com/NeaSmyrniHistoricRun/