Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής, στέλνει μέσω μίας ξεχωριστής συνεργασίας, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, που θα γίνει στις 14 Απριλίου στο «σμαραγδένιο νησί», για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου, συναντήθηκε με το Νίκο Ξενάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα»  και συζήτησαν καινοτόμους τρόπους συνεργασίας που θα ενισχύσουν την ήδη επιτυχημένο αγώνα.

Η «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα», με τη νέα της υπηρεσία  ASEM Island Mobilty Services, θα υποστηρίξει τον Μαραθώνιο Ρόδου παρέχοντας ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf που θα χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήριο όχημα των δρομέων του αγώνα. Το συγκεκριμένο όχημα επιλέχθηκε επειδή δεν εκπέμπει ρύπους όπως τα συμβατικά, που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα στους προπορευόμενους δρομείς. Παράλληλα θα δοθούν από την «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα» ηλεκτρικά αυτοκίνητα, e-scooters και ηλεκτρικά πατίνια στην οργανωτική επιτροπή και στους εθελοντές, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες και ο αγώνας να πραγματοποιηθεί ομαλά με «πράσινο» αποτύπωμα.

Για τη συνεργασία αυτή η κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Είναι ειλημμένη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών, προκειμένου ο αγώνας να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών.

Πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η συνεργασία με την «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα» που μας προσφέρει οχήματα για τη διεξαγωγή του αγώνα, τα οποία δεν εκπέμπουν ρύπους, άρα δεν επηρεάζουν το περιβάλλον. Με συνεργασίες σαν και αυτήν αναδεικνύεται η οικολογική πλευρά του αθλητισμού και προετοιμάζονται οι πολίτες για την νέα γενιά των ηλεκτρικών μετακινήσεων. Ευχαριστούμε την «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα», που μας βοηθά να αναδείξουμε την “πράσινη” πλευρά του Μαραθωνίου Ρόδου».

Παράλληλα, στο χώρο που θα πραγματοποιείται η εκκίνηση, θα υπάρχει έκθεση αυτοκινήτων όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον ηλεκτρικό στόλο αυτοκίνησης της ASEM Island Mobilty Services, μια υπηρεσία της «ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα».

Οι εγγραφές για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα: https://rhodesmarathon.gr για τις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.

Χρυσός χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι και φέτος η Adidas.  Επίσημος Αερομεταφορέας του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου είναι η AEGEAN η οποία προσφέρει 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των δρομέων που θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Επίσης, η κορυφαία ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, είναι Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών και παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες (καμπίνες & οικονομική θέση) και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για τη Ρόδο, από τον Πειραιά, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σύρο.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes