Επιμέλεια: Γρηγόρης Σκουλαρίκης, www.runningnews.gr

Σε συνέχεια της νέας απόφασης της Γ.Γ.Α. για τους περιορισμούς στις αθλητικές δραστηριότητες εκτός σταδίου ο ΣΕΓΑΣ αναγκάστηκε να ματαιώσει οριστικά τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, αφού δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο αντίδρασης και διαχείρισης αυτής της απόφασης. Εντούτοις προς το παρόν συνεχίζονται οι προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο της Αθήνας και τα Run Greece και δεν υπάρχει οριστική ματαίωση για αυτές τις διοργανώσεις.

Προφανώς τα περιθώρια στενεύουν με το υπάρχον πλαίσιο, αλλά ΑΝ υπάρχει καλή διάθεση από τους εμπλεκόμενους φορείς και βοηθήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια παν για να σωθεί η διοργάνωση του Μαραθωνίου που αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για τη χώρας μας.

Ο ΣΕΓΑΣ, αφού διαβουλευθεί περαιτέρω με τον ΕΟΔΥ, τις αρμόδιες αρχές και τους συνεργάτες του, θα προσπαθήσει να πάρει αποφάσεις για το Μαραθώνιο Αθήνας 2020 και τη σειρά των Run Greece μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές των δρομέων και όλες οι σχετικές προετοιμασίες των διοργανώσεων.

Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα για τους αθλητές των σωματείων, ο ΣΕΓΑΣ ήδη ψάχνει εναλλακτική για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωτάθληματος Ημιμαραθωνίου. Αναμένεται ανακοίνωση νωρίτερα τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις του για το εάν, πότε και που θα διεξαχθεί.