Σε μία σημαντική αλλαγή προχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου, που θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου, για 6η συνεχόμενη φορά.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα των 10 χλμ. και ύστερα από προτάσεις των δρομέων, αποφασίστηκε να αλλάξει η ώρα και η διαδρομή του αγώνα, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο προσιτός σε περισσότερους δρομείς.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:40 το πρωί αντί στις 12:15 που ήταν ως τώρα, δέκα λεπτά δηλαδή μετά την έναρξη του μαραθωνίου και του ημιμαραθωνίου. Επίσης άλλαξε η κατεύθυνση και οι δρομείς πλέον θα κινηθούν προς την αντίθετη φορά από την παλιά διαδρομή.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι τα δύο βραβεία που είχαν θεσπιστεί πέρσι, για τους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, της πιο γρήγορης και της πολυπληθέστερης ομάδας. Το βραβείο θα πάρει σε κάθε αγώνα, η ομάδα που θα έχει τον καλύτερο μέσο όρο από τους καθαρούς χρόνους των πέντε πρώτων δρομέων της καθώς και η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό δρομέων που τερμάτισαν.

Απαραίτητος όρος συμμετοχής για κάθε ομάδα, να  έχει γίνει ομαδική εγγραφή και να τερματίσουν τουλάχιστον πέντε μέλη της, στον αντίστοιχο αγώνα.

Οι εγγραφές για τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή στην ιστοσελίδα του αγώνα: https://rhodesmarathon.gr για τις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://rhodesmarathon.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes