1.Γιατί θα πας

Αν ξέρεις ότι ο φίλος σου σε περιμένει στο γυμναστήριο είναι πιο δύσκολο να τον “κρεμάσεις”. Μπορεί να είναι δελεαστικό να παραλείψεις το μάθημα γιόγκα μετά από μια μεγάλη μέρα στο γραφείο, αλλά αν ξέρεις πώς η φίλη σου έχει ήδη απλώσει το στρώμα της είναι πιο δύσκολο να την απογοητεύσεις.

2.Θα δουλέψεις πιο σκληρά

Θα αποκτήσεις τα οφέλη από το φίλο σου ακόμα και αν δεν είναι fit. Έχει φανεί ότι σε γυναίκες που τους είπαν ότι είχα super-fit αδερφές που γυμνάζονταν ταυτόχρονα έκαναν διπλάσια προσπάθεια απ’ ότι αν γυμνάζονταν μόνες.

3.Θα κάνεις δωρεάν session ψυχοθεραπείας

Θα μοιράζεσαι ιστορίες με το φίλο σου και θα προετοιμάζεστε μαζί για να ξεδώσετε και να αποβάλλετε όλο το στρες – σωματικό και συναισθηματικό.

4.Θα μάθεις νέα κόλπα

Αν το συνηθισμένο σου 30λεπτο πρόγραμμα στο ελλειπτικό αρχίζει να σε κάνει να βαριέσαι, ρώτα το γυμναστή ή το φίλο σου να σου δείξει νέες ασκήσεις. Αμέσως, θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα και θα νιώσεις τη διάθεση σου να ανεβαίνει.

5.Θα κάψεις περισσότερε θερμίδες

Σίγουρα, θα μπορούσατε να πίνετε μαζί cocktails, αλλά αν γυμναστείτε μαζί μπορείς και να κοινωνικοποιηθείς και να κάψετε θερμίδες. Στην πραγματικότητα, θα κάψεις 41 θερμίδες περισσότερες ανά session σε σχέση με το ήσουν μόνη σου. 3 μαθήματα αργότερα θα έχεις κάψει ένα ακόμα ποτήρι κρασί που διαφορετικά θα το είχες πιει.


Πηγή: fitnessmagazine.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.