Κι όμως! Το ζώδιό σου, εκτός από τις προβλέψεις σε διάφορες άλλες πτυχές της ζωής σου, μπορεί να σου δώσει μια εικόνα για την προπόνηση που σου ταιριάζει περισσότερο. Κάθε σημάδι στο ζωδιακό κύκλο συνδέεται με συγκεκριμένα μέρη του σώματος, τα οποία με τη σειρά τους επηρεάζουν την υγεία σου και καθορίζουν ποια είναι η καλύτερη προπόνηση για σένα. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τραυματίζεσαι πάντα στο γόνατο ή γιατί αισθάνεσαι το κολύμπι τόσο φυσικό; Μπορεί να είναι ένα σημάδι.

Όταν ένα σημάδι δείχνει ορισμένα μέρη του σώματος, θα πρέπει να αποφύγεις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να σε βλάψουν. Για παράδειγμα ο Λέων αποκλείει την καρδιά, έτσι οι Λέοντες είναι επιρρεπείς σε καρδιακές προσβολές. Ως εκ τούτου, οι Λέοντες θα πρέπει να συμμετέχουν σε προπονήσεις που ωφελούν την κυκλοφορία και να προσέξουν να μην το παρακάνουν.

ΚΡΙΟΣ: κεφάλι, μυαλό, μάτια, πρόσωπο και μύες.

Το να προπονείσαι έξω είναι κάτι φυσικό για σένα, δεδομένου ότι ενισχύει τη διάθεσή σου και μειώνει το άγχος. Αγαπάς τα αθλήματα που έχουν άμεσο ανταγωνισμό αλλά θα πρέπει να αποφύγεις το θυμό, καθώς αυτό οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση και ενδεχόμενους πονοκεφάλους. Φαίνεται να απολαμβάνεις την υψηλή ένταση και την εφίδρωση. Αλλά πρόσεξε τι κάνεις! Η απροσεξία σου μπορεί να οδηγήσει σε χτυπήματα και μώλωπες ή ακόμα και τραυματισμούς στο κεφάλι. Δραστηριότητες που θα πρέπει να εξετάσεις είναι: τένις, μηχανοκίνητα σπορ, ποδόσφαιρο, ποδηλασία αντοχής, άρση βαρών και ξιφασκία. Μην το παρακάνεις όμως και μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα!

ΤΑΥΡΟΣ: λαιμός, φάρυγγας, θυρεοειδής αδένας, φωνητικές χορδές και αμυγδαλές.

Σαν Ταύρος αγαπάς την άνεση και το φαγητό και ίσως η άσκηση να φαίνεται αγγαρεία. Είσαι επιρρεπής στην αύξηση βάρους καθώς μεγαλώνεις κι έτσι πρέπει να συμμετέχεις σε τακτική δραστηριότητα. Απλά πράγματα όπως stretching και ασκήσεις ενδυνάμωσης θα λειτουργήσουν και φρόντισε να προσθέσεις κάτι από χορό. Απόφυγε τα υπερ-ανταγωνιστικά αθλήματα. Δραστηριότητες που θα μπορούσαν να παρακινήσουν το σώμα σου είναι: ελαφρύ τρέξιμο, τένις, ιστιοσανίδα, cross-country ski και χορός της κοιλιάς. Η φύση θα σε παρακινήσει να περπατήσεις ή να κάνεις ποδήλατο σε ένα ωραίο τοπίο. Επίσης η μουσική θα προσθέσει κάποια απόλαυση στην άσκησή σου. Ακόμα, η κηπουρική ή το περπάτημα με τον σκύλο σου θα βοηθήσει. Τέλος επειδή σου αρέσει να είσαι στο σπίτι, η αγορά εξοπλισμού γυμναστικής για προπόνηση στο σπίτι είναι πραγματικά μια πολύ καλή ιδέα.

ΔΙΔΥΜΟΣ: χέρια, ώμοι, πνεύμονες και νευρικό σύστημα.

Ο τυπικός Δίδυμος είναι σε κίνηση όλη την ώρα. Έτσι συνήθως ο καθημερινός σου τρόπος ζωής σε κρατά σε φόρμα. Θα πρέπει να αποφύγεις την πλήξη και τη ρουτίνα. Είναι απίθανο να κολλήσεις με κάτι που δεν σε κρατά σε διανοητική τόνωση. Ενσωματώνοντας μουσική και κοινωνική δραστηριότητα διατηρείς τα κίνητρά σου. Απόφυγε ρηχή αναπνοή και μην το παρακάνεις γιατί οι πνεύμονες σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Ομαδικές ασκήσεις/αθλήματα και γυμναστήριο είναι καλές επιλογές. Επίσης απολαμβάνεις ένα άθλημα όταν είναι με παρέα. Τέλος αν βρεις κάποιο κατάλληλο χώρο για γιόγκα θα σε κρατήσει μακριά από το κρυολόγημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: στήθος, στέρνο, στομάχι, πεπτικό σύστημα και μήτρα.

Σαν Καρκίνος είσαι σε θέση να βρεις ένα άθλημα/άσκηση και να δεσμευτείς με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ πιέζεις τον εαυτό σου στα όρια. Τα θαλάσσια σπορ και το να είσαι μέλος μια ομάδας απευθύνεται ειδικά σε εσένα. Σου ακούγεται σαν να είσαι Ολυμπιονίκης; Σίγουρα, ο Michael Phelps είναι Καρκίνος. Οι πλάγιες κινήσεις είναι εύκολες για σένα. Εστίασε στους κοιλιακούς σου γιατί έχεις μια προδιάθεση να παίρνεις βάρος γύρος από την μέση.

ΛΕΩΝ: καρδιά, άνω μέρος της πλάτης, σπονδυλική στήλη και αορτή.

Σε διέπει ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία έτσι τα αθλήματα και η φυσική κατάσταση είναι κάτι φυσικό για εσένα. Η τακτική άσκηση είναι καλή για την κυκλοφορία σου αλλά απόφυγε να το παρακάνεις ειδικά στο πάνω μέρος της πλάτης. Η άσκηση σε δημόσιο χώρο είναι καλό για σένα, απλά απόφυγε να βλέπεις τον εαυτό σου μπροστά στον καθρέφτη πάρα πολύ. Δεδομένου ότι είσαι γεννημένος ηγέτης, ένα ομαδικό μάθημα ίσως σε κουράσει επειδή κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος. Συχνά είναι καλύτερο να έχεις τον προσωπικό σου γυμναστή. Οι Λέοντες (κυρίως οι άνδρες) είναι επιρρεπείς σε καρδιακές προσβολές, οπότε το περπάτημα ή το τρέξιμο στο φρέσκο αέρα ενισχύει το κυκλοφορικό σου σύστημα. Δραστηριότητες που βοηθούν είναι: pilates, χορός καθώς και κάθε δραστηριότητα όπου μπορείς να δείξεις τις ικανότητές σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: νευρικό σύστημα, σπλήνα και πεπτικό σύστημα.

Σε γενικές γραμμές θέλεις να μένεις σε φόρμα. Ωστόσο το ενδιαφέρον σου έρχεται από την επιθυμία να είσαι καθαρός και υγιής παρά από ματαιοδοξία. Με φαινομενικά ατελείωτη ενέργεια που ανταποκρίνεται καλά στην πλήρη συμμετοχή του σώματος, αθλήματα όπως: η ποδηλασία, το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ κρατάν ζωντανό το ενδιαφέρον σου. Σου αρέσει να είσαι έξω και ένα δύσοσμο γυμναστήριο δεν είναι καλή ιδέα. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους για να αποφευχθεί η απογοήτευση στη προπόνησή σου. Είσαι συνήθως πολύ δυνατός, έτσι, αθλήματα αντοχής φαίνεται να σου ταιριάζουν.

ΖΥΓΟΣ: δέρμα, οσφυϊκή μοίρα, νεφρά και γλουτοί.

Ένα γυμναστήριο οργανωμένο και σικ απευθύνεται σε εσένα. Το πατινάζ στο πάγο και το γκολφ είναι οι επιλογές σου, αλλά οποιαδήποτε χαμηλής έντασης άσκηση και λίγο stretching θα ησύχαζε το μυαλό σου. Απόφυγε τα πολλά βάρη ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει στρες στην οσφυϊκή σου μοίρα. Μπορεί επίσης να είσαι επιρρεπής στην καταπόνηση και κούραση, για αυτό προσπάθησε  να έχεις κίνητρα. Η εύρεση ενός φίλου για το γυμναστήριο είναι μια καλή ιδέα αλλά μην παρασυρθείς με την κοινωνικοποίηση και ξεχάσεις την προπόνηση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: αναπαραγωγικό σύστημα, γεννητικά όργανα και σύστημα απέκκρισης.

Είσαι γεννημένος για να βάζεις τον εαυτό σου σε επίπονες ανταγωνιστικές και σοβαρές αθλητικές δραστηριότητες με έντονη κίνηση. Δραστηριότητες που φτάνουν στο κόκκινο την καρδιά είναι για σένα, αλλά προσπάθησε να αποφύγεις την πάρα πολύ σκληρή άσκηση γιατί είσαι επιρρεπής σε τραυματισμούς συνδέσμων. Καλές δραστηριότητες είναι πυγμαχία, πολεμικές τέχνες, τρίαθλο και τρέξιμο αποστάσεων. Παρέλειψε την Γιόγκα. Δώσε προσοχή στην αποθεραπεία σου δεδομένου ότι πρέπει να καταπραϋνεις τα νεύρα σου που έχουν προκληθεί από την έντονη άσκηση.

ΤΟΞΟΤΗΣ: συκώτι, γοφοί, μηροί και ισχιακό νεύρο.

Ο Τοξότης χρειάζεται αφθονία άσκησης και κατά προτίμηση υπαίθριες δραστηριότητες. Με ισχυρά πόδια και μηρούς, το σκι και η ποδηλασία είναι καλές επιλογές. Εστίασε στην ευλυγισία σου και απόφυγε την υπερβολική καταπόνηση στη πλάτη. Επίσης μπορεί να είσαι επιρρεπής στα ατυχήματα, οπότε να είσαι προσεκτικός όταν κάνεις ακραία αθλήματα όπως το σκι. Ακόμα βεβαιώσου ότι αναπνέεις βαθιά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η προπόνηση για έναν αγώνα είναι εξαιρετική επιλογή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: οστά (σκελετική δομή), αρθρώσεις, γόνατα και δόντια.

Ο Αιγόκερως δεν περιμένει άμεση ικανοποίηση από την άσκηση, έτσι η αντοχή είναι αυτό που ταιριάζει. Σε κυβερνούν τα οστά και οι αρθρώσεις και θα πρέπει είσαι προσεκτικός για να αποφευχθεί το αίσθημα του σφιξίματος. Πεζοπορία, αναρρίχηση ταιριάζουν σε εσένα καθώς κρύβεις ένα ‘κατσίκι’ μέσα σου. Το τρέξιμο, περπάτημα και ποδήλατο είναι καλές επιλογές, ειδικά αν είναι μεγάλης διάρκειας. Να είσαι προσεκτικός με τα γόνατά σου και να μην κάνεις τίποτα σε πολύ υψηλή ένταση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: κυκλοφορικό σύστημα, αστράγαλοι, αχίλλειος πτέρνα, γαστροκνήμιοι και πρόσθιοι κνημιαίοι.

Δεν σου αρέσει να νιώθεις περιορισμένος, έτσι όσο πιο ιδιαίτερη είναι η μορφή άσκησης τόσο περισσότερο θα σου αρέσει. Skydiving και extreme sports είναι καλές επιλογές, αλλά και ο χορός λόγο της ελεύθερης κίνησης. Απόφυγε να τρως πάρα πολύ άμυλο πριν την προπόνηση αφού έχεις την τάση να κουράζεσαι μετά το φαγητό από αυτή την ομάδα τροφίμων. Η προπόνηση για μεγάλες αποστάσεις και τρίαθλο είναι μια καλή ιδέα. Κάνε το καλύτερο για να αποφύγεις τη ρουτίνα που θα σε κάνει να βαρεθείς. Η βελτίωση του κυκλοφοριακού συστήματος είναι το κλειδί, για αυτό το λόγο δοκίμασε δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση.

ΙΧΘΥΣ: πόδια και ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ζώδιο σου δεν είναι και πολύ αθλητικό, έτσι απόφυγε την έντονη δραστηριότητα. Επιλογές όπως η γιόγκα και ο χορός είναι κατάλληλα για την εξεύρεση της ισορροπίας και της ειρήνης. Είσαι επιρρεπής σε όλα τα είδη προβλημάτων στα πόδια. Τα θαλάσσια σπορ ιδιαίτερα το κολύμπι και σέρφινγκ είναι ιδανικό για εσένα καθώς το νερό είναι πολύ φυσικό περιβάλλον για σένα. Σου αρέσει να τρως αλλά μπορείς να το αντισταθμίσεις χρησιμοποιώντας κίνητρα. Σου αρέσει η καλή μουσική και ο χορός.


Πηγή: divinecaroline.com