Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας πέρα από μια υψηλού επιπέδου δρομική διοργάνωση, αποτελεί αναμφισβήτητα τη διοργάνωση του κέντρου της Αθήνας, καθώς προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στους δρομείς να γνωρίσουν την πόλη.


Οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, αλλά και του αγώνα 5χλμ έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ακριβώς ώστε να δώσουν αναφορά σε πολιτιστικά μνημεία-θησαυρούς της Αθήνας, κτίρια που πολλές φορές προσπερνάμε καθημερινά στην καθημερινότητα μας, με ανεκτίμητη αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία.


Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των κεντρικών οδών, από όπου θα περάσουν όσοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες, είναι η Βουλή των Ελλήνων, το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, το Ιλίου Μέλαθρον, η Αρχαιολογική Εταιρεία, η Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Κτίριο «Κωστής Παλαμάς», το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Άγαλμα Κολοκοτρώνη και άλλα πολλά μνημείακαι κτίρια τα οποία θα τους “τραβήξουν την προσοχή”.


Έτσι, το πρωί της Κυριακής 12ης Σεπτεμβρίου, θα δώσουμε ξανά το ραντεβού μας στο κέντρο της Αθήνας για να χαρούμε ξανά την πόλη μας!


Μην χάσετε αυτό το ραντεβού και κλείστε μία από τις λίγες θέσεις που απομένουν στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ!