Πώς όμως μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο camp για τα παιδιά σου; Δες παρακάτω 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις πριν κάνεις την επιλογή σου.

1. Κάνεις ένα πρώτο ραντεβού με τους αρμόδιους του camp

Ρώτησε τους ποιες θα είναι ακριβώς οι δραστηριότητες που θα ακολουθούν τα παιδιά, ζήτησε τους να σας δείξουν τους χώρους που θα γίνονται τα αθλήματα, η ζωγραφική, η κολύμβηση, τι θα τρώνε και ποιες ώρες (αν μέσα στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και το φαγητό) ή πού θα διατηρείς το φαγητό που ενδεχομένως θα δίνεις εσείς στο παιδί.

2. Ρώτησε το παιδί σου τι πραγματικά θα ήθελε να κάνει στο camp

Για παράδειγμα αν έχεις αγόρι που του αρέσει το ποδόσφαιρο, μπορείς να ψάξεις ακαδημίες ποδοσφαίρου που θα έχουν καλοκαιρινό πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει αν ένα παιδί λατρεύει το μπάσκετ ή το μπαλέτο. Πολλές σχολές πραγματοποιούν καλοκαιρινά camps. Αν ωστόσο δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις και θέλουν να κάνουν λίγο από όλα, βρες camp που θα καλύπτουν τα πάντα, από ζωγραφική και κολύμβηση μέχρι ποδόσφαιρο, χορό ή πολεμικές τέχνες.

3. Βεβαιώσου ότι καλύπτει το budget σου

Κάποια camp είναι ακριβά και κάποια άλλα είναι φθηνά. Κάνε μια έρευνα αγοράς, σύγκρινε τιμές και μη διστάσεις να ρωτήσεις αν κάνουν κάποια καλύτερη τιμή σε περισσότερα παιδιά. Κάποια camps, εκτός από την έκπτωση που κάνουν όταν προκαταβάλλεται το απαιτούμενο ποσό, κάνουν μία επιπλέον έκπτωση όταν πηγαίνουν περισσότερα από 3 παιδάκια μαζί. Αν ναι, τότε ρώτησε φίλες μαμάδες, αν ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους στο ίδιο camp. Και εσύ θα βγεις κερδισμένη και εκείνες.4. Δες αν οι ώρες σε βολεύουν

 Σύμφωνα με το δικό σου ωράριο εργασίας θα εξαρτηθεί και το ωράριο που θα αφήσεις το παιδί σου σε ένα camp. Ρώτησε ποιες ώρες ανοίγει και ποιες ώρες θα πρέπει στο τέλος να παραλάβεις το παιδί.5. Σε “ποιον” θα εμπιστευτείς το παιδί σου τόσες ώρες

Μην πιστεύεις ότι είναι “αδιάκριτη” ερώτηση να ρωτήσεις σε ποιον θα εμπιστευτείς το παιδί σου και με ποιον θα περνά ένα ολόκληρο 8ωρο. Ζήτησε αν χρειαστεί να μάθεις περισσότερα πράγματα για τους εκπαιδευτές. Τα καλοκαιρινά camps μπορούν να είναι μια απίστευτη εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους και να δημιουργήσουν όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή!


Πηγή: mothersblog.gr