Αν η ιδέα και μόνο του να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να τρέχεις στο διάδρομο σε φοβίζει, τότε μην ανησυχείς. Η λύση βρίσκεται στα κορυφαία fitness trends της χρονιάς, τα οποία δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτικά γυμναστήριο.

Μετρήσιμη προπόνηση δύναμης και τρεξίματος.

ge

Φυσικά αναφερόμαστε στις συσκευές καταγραφής της προπόνησής σου οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς. Στις μέρες μας αυτές οι συσκευές μετρούν την καρδιακή συχνότητα, τα βήματα, τις θερμίδες, την διαδρομή σου και άλλες λεπτομέρειες. Το καλύτερο ίσως χαρακτηριστικό αυτών των εφαρμογών είναι ότι μπορείς να συνδέσεις την συσκευή σου με τον υπολογιστή και να καταγράφεις αυτά τα δεδομένα, καθώς και να παρακολουθείς την πρόοδο σου.

Ακόμα, όσον αφορά την προπόνηση δύναμης υπάρχουν εφαρμογές που παρακολουθούν το βάρος που σηκώνεις, τα σετ, τις επαναλήψεις και την συνολική πρόοδο σου. Έτσι έχεις συγκεντρωμένα τα στοιχεία σου και θα μπορείς σχεδιάσεις ένα πλάνο για να συνεχίσεις να γίνεσαι δυνατότερος και ισχυρότερος.

Προπόνηση με το σωματικό βάρος.

%cf%84%ce%b3%cf%82

Μπορεί η προπόνηση με το σωματικό βάρος να μην είναι τίποτα πρωτοποριακό αλλά έχει σταθερή θέση στις κορυφαίες μεθόδους εκγύμνασης. Από την εποχή των σπηλαίων μέχρι σήμερα έχει ‘επιβιώσει’. Η μέθοδος αυτή παραμένει ελκυστική για λόγους όπως: απαιτεί ελάχιστο έως καθόλου εξοπλισμό, είναι μια καλή αρχή για τους αρχάριους και τέλος είναι φιλική προς το πορτοφόλι.

Πέρα από τα πους απς, τα καθίσματα με άλμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το TRX με το οποίο μπορείς να κάνεις άπειρες κινήσεις με το βάρος σου.

Online προσωπική εκγύμναση.

%ce%b3%ce%b3%ce%b5%cf%81%cf%82%ce%b2

Πάνε οι μέρες που έπρεπε να τρέχεις στο γυμναστήριο για να κάνεις personal πρόσωπο με πρόσωπο. Χάρη στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις ένα personal trainer στο λεπτό.

O personal trainer θα φανεί χρήσιμος στην επίτευξη των στόχων σου αλλά υπάρχουν και μερικά πρακτικά μειονεκτήματα όπως είναι η υπόδειξη της σωστής τέχνικης της άσκησης. Όπως επίσης δεν μπορεί να σε διορθώσει. Ακόμα δεν αναπτύσσεται τόσο καλή προσωπική σχέση αφού βλέπεστε μόνο μέσω κάμερας.

Σύμφωνα με την ACSM το 2015-2016 όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί πλατφόρμες online προσωπικής εκγύμνασης.

Προπόνηση aerial.

%cf%84%ce%b3%cf%81

Η λέξη aerial ακούγεται συχνά τελευταία. Έγινε γνωστή μέσω της aerial yoga. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα δυνατό ύφασμα και μια καλή βάση στο ταβάνι για να αρχίσεις τα ακροβατικά σου. Εξαιρετική μέθοδος που δυναμώνει πραγματικά. Αυτή η τρέλα περιέχει yoga, ακροβατικά και pilates όλα σε ένα για ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό νέο είδος προπόνησης.

Paddleboard Yoga.

%ce%b3%cf%81%cf%82

Το Paddleboarding είναι ένα δημοφιλές και χαλαρωτικό θαλάσσιο σπορ. Τώρα φαντάσου να κάνεις surf χωρίς τα μεγάλα κύματα και να στέκεσαι σε θέση ‘σκύλου που κοιτάζει κάτω’ ή θέση ‘δέντρου’ πάνω στη σανίδα. Και αν νομίζεις ότι έχεις δυνατό κορμό, σε προκαλώ να το δοκιμάσεις. Η δυσκολία είναι αρκετή καθώς ακόμα και η μικρότερη κίνηση του νερού κάτω από την σανίδα δυσκολεύει και δοκιμάζει την ισορροπία σου.

Συγκεκριμένα ακόμα και οι καλύτεροι Yogi βρίσκουν αυτή την μέθοδο, πρόκληση. Είναι χαλαρωτική, διασκεδαστική και δυναμωτική μέθοδος. Αν δεν σου αρέσει το νερό υπάρχει και έκδοση μέσα σε αίθουσα όπου λειτουργεί με μηχανισμό.

Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση.

%ce%b3%cf%81%ce%b3%cf%81

Κατέχει εξέχουσα θέση τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότερο κόσμος την δοκιμάζει. Είτε είναι με ποδήλατο spinning είτε με προπόνηση Tabata, η προπόνηση αυτή έχει μέγιστα αποτελέσματα στην καύση λίπους. Βασικό πρωτόκολλο τα μικρά διαλείμματα και η υψηλής έντασης προσπάθειες μικρής διάρκειας.

Μπορεί να έχει σύντομη διάρκεια, αλλά στο τέλος θα νιώθεις ότι δεν έχεις άλλο.

Προπόνηση με Kettlebell.

%cf%81%ce%b3%ce%b5

Βαριέσαι τις τυπικές μπάρες και τους αλτήρες; Τότε το kettlebell είναι αυτό που ψάχνεις. Ένα εργαλείο με ατελείωτες ασκήσεις-πρόκληση, εύχρηστο και εύκολο στη μεταφορά του, κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Ικανό να χτίσει εκκρηκτικότητα, δύναμη και ισχύ.

Ακόμα μπορείς να το εντάξεις σε μία κυκλική προπόνηση αυξάνοντας έτσι την ποικιλία των ασκήσεων.

Προπόνηση με τραμπολίνο.

%cf%81%cf%82%ce%b2%ce%b5%ce%b4

Η προπόνηση αυτή δεν είναι νέα και εμφανίστηκε περίπου στις αρχές του 2000, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μία νέα επάνοδο στην αγορά. Όπως όλες οι ιδέες για τρόπους εκγύμνασης έτσι και αυτή έχει σκοπό την διασκέδαση. Είναι ιδανική για ανθρώπους που έχουν ευαίσθητες αρθρώσεις στα πόδια.

Σχετικά με την συγγραφέα:

Μετά την αναχώρηση της από την προηγούμενη θέση του ως συντάκτρια στο Bodybuilding.com, η Stephanie Lee γυρνάει τον κόσμο με ένα laptop και μία camera ενώ γράφει άρθρα για την υγεία, την γυμναστική και τα ταξίδια.


Πηγή: zipcar.com