Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όταν αισθανόμαστε πιεσμένοι ή αγχωμένοι συνήθως σκεφτόμαστε «θα πάω να περπατήσω για να αδειάσει το κεφάλι μου». Ακόμα και αυτή η πιο απλή μορφή άσκησης δρα καταλυτικά στην καταπολέμηση του στρες. Φαντάσου τι συμβαίνει όταν το περπάτημα γίνεται τρέξιμο!

tips_iframe_19

Κατά τη διάρκεια κάθε σωματικής άσκησης αλλά και ειδικά στο τρέξιμο απελευθερώνονται ενδορφίνες οι οποίες επηρεάζουν θετικά τη διάθεση και το πνεύμα. Ακόμη και λίγη ώρα τρεξίματος μέσα στην ημέρα μπορεί να ενισχύσει το συναίσθημα της ευφορίας, της ψυχικής ανάτασης ακόμα και της ευτυχίας.  Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει το «αντίδοτο» στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και σύμμαχο στην καταπολέμηση του στρες μιας και είναι ο πιο απλός τρόπος για εκτόνωση και μείωση του άγχους.

tips_iframe_14

Το jogging νωρίς το πρωί μπορεί να μας δώσει την ενέργεια και την καλή διάθεση που χρειαζόμαστε ώστε να ξεκινήσει η μέρα ευχάριστα και με …γεμάτες μπαταρίες ενώ αντίστοιχα το jogging το βράδυ βοηθά να «καθαρίσει» το μυαλό από τις σκέψεις και τις έγνοιες της ημέρας. Παράλληλα, βοηθά όλους όσοι υποφέρουν από αϋπνία ή άλλες διαταραχές ύπνου όχι μόνο λόγω της σωματικής κούρασης αλλά και λόγω της μείωσης των επιπέδων του στρες. Το τρέξιμο στην ένταση και ρυθμό (ήπιο περπάτημα, βάδην, τρέξιμο αποστάσεων) που εκφράζει τον κάθε δρομέα, δρα «ολιστικά» αφού πρόκειται για ένα είδος άσκησης που κάνει καλό σε όλο το σώμα.

tips_iframe_04

Ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος κατά την διάρκεια της άσκησης αλλά και ολόκληρης της ημέρας είναι το νερό καθώς δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ενυδάτωση μας. Στόχος είναι να αναπληρώνεται  το 150% των απωλειών σε υγρά μέχρι και 4 ώρες μετά την άσκηση. Ο κάθε δρομέας πρέπει να πίνει νερό πριν την άσκηση και να συνεχίζει με μικρότερες ποσότητες τακτικά (π.χ. ½ ποτήρι ανά ένα τέταρτο της ώρας) κατά τη διάρκεια αυτής συμπληρώνοντας με παραπάνω νερό εφόσον ολοκληρώσει την άσκηση.

tips_iframe_08

Κατά τη διάρκεια της άσκησης και ανάλογα με την έντασή της και τις καιρικές συνθήκες, ο οργανισμός μπορεί να αποβάλει μέσω του ιδρώτα και των ούρων, έως και ½ – 1 κιλό νερό ανά ώρα. Η αναπλήρωση αυτών των υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά από αυτή, είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί η  αφυδάτωση.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, γνωρίζοντας την αξία της ευεξίας, της καλής φυσικής και πνευματικής κατάστασης αλλά κυρίως της ενυδάτωσης, δημιούργησε το www.avrachallenge.gr και μοιράζεται #‎AvraKatheMeraGiaSena tips για την άσκηση, την διατροφή, την ευεξία, τα οφέλη της ενυδάτωσης αλλά και πολλά άλλα, που μας προ(σ)καλούν μέσα από μικρές, ‪#‎AvraChallenge προκλήσεις να αλλάξουμε την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας.

tips_iframe_02