Μπορεί να μην ήταν στην Εθνική Ομάδα Πινκ-Πονκ ή να ξεκίνησε από το Watergate, αλλά ο Robert Pope από το Liverpool της Αγγλίας είναι τόσο κοντά στον Forrest Gump όσο κανείς άλλος. Για τους τελευταίους εφτά μήνες, ο 38χρονος κτηνίατρος τρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθώντας την ακριβή διαδρομή που έκανε ο Tom Hanks σαν Forrest Gump το 1994. Μάλιστα αγωνίζεται με γενειάδα και κόκκινο καπέλο του μπέιζμπολ.

Ο Pope ξεκίνησε από την Alabama και το σπίτι του Gump. Στην συνέχεια έτρεξε στην Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Τέξας , Tennessee και Ουάσινγκτον πριν φτάσει στην ανατολική ακτή για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης, στον οποίο έτρεξε σε 2:58:46 με ένα κουτάκι μπύρας Bud στο χέρι του για την υπόλοιπη διαδρομή.

Γιατί λοιπόν τα κάνει όλα αυτά; Εκτός από την ταινία που είναι από τις αγαπημένες του και την έχει παρακολουθήσει 10 φορές και την συγκεκριμένη σκηνή 100 φορές, ο Pope ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για αιτίες που σήμαιναν κάτι για αυτόν.

Ήθελα πάντα να διασχίσω την Αμερική επειδή πάντα με ενέπνεε η κουλτούρα, η μουσική, οι ταινίες και οι ανθρώποι αυτών των Πολιτειών,’ λέει ο Pope στο Runner’s World. ‘Ήξερα ότι ήθελα να μαζέψω λεφτά για φιλανθρωπικό σκοπό, έτσι σκέφτηκα να το πάω ένα βήμα παραπέρα’. Και το έκανε.

Έτσι επέλεξε το World Wildlife Fund και το Peace Direct επειδή αντανακλούν τις δικές του αξίες και δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο οργανισμοί καλύπτουν όλα τα θέματα για τα οποία είχε ρωτηθεί ο Forrest Gump για ποιο λόγο τρέχει. Έτρεχε για την παγκόσμια ειρήνη, τα δικαιώματα των γυναικών, τους άστεγους, το περιβάλλον και τα ζώα. Επίσης ο Pope ήθελε να διαψεύσει μερικές θεωρίες ότι η διαδρομή του Gump ήταν αδύνατον να γίνει.

Το αγαπημένο μέρος του Pope σε όλη την διαδρομή, ήταν η αλληλεπίδραση με καθέναν που συναντούσε.

Έχει τρέξει πάνω από 5.600 μίλια και έχει συγκεντρώσει 11.203.91 χιλιάδες δολλάρια μέχρι στιγμής και δεν σκοπεύει να σταματήσει. Κατευθύνεται προς τον φάρο Marshall στο Port Clyde, Maine και ελπίζει να είναι εκεί στο τέλος της εβδομάδας. Από εκεί θα γυρίσει προς τα πίσω για να διασχίσει την διαδρομή για Τρίτη συνεχόμενη φορά και να φτάσει τον Ιούνιο στο Σικάγο.

Η δυνατότητα να σταματήσουμε στην μέση του πουθενά και να έχουμε ένα μεσημεριανό γεύμα είναι υπέροχη,’ είπε ο Pope.


Πηγή: runnersworld.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Running Coach for adidas Runners Athens