Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το ELLINIKON Cross Country Race 2016 που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό Γορτυνίας και θα αποτελέσει θεσμό στα δρομικά γεγονότα της χώρας.

Οι αθλητές βρίσκονται στο επίκεντρο του ELLINIKON Cross Country Race. Όλοι οι συμμετέχοντες και οι νικητές θα επιβραβευτούν με πλούσια δώρα ενώ ιδιαίτερα φροντισμένη είναι και η τροφοδοσία του αγώνα που καλύπτει πολύ μεγάλη ποικιλία από στερεά τροφή, υγρά και άλλα είδη ανάγκης. Το 3μερο του αγώνα πλαισιώνεται από όμορφες εμπειρίες, με αποκορύφωμα το pasta party και τη μουσική βραδιά που θα επιμεληθεί ο Johnny Vavouras.

Το πρόγραμμα του 3μέρου (Παρασκευή 09/09-Κυριακή 11/09) αναλυτικά έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016
• 18:00-22:00 Γραμματεία
• 18:00 Pasta Party
• 20:30 Τεχνική ενημέρωση

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
• 05:45-06:30 Γραμματεία
• 07:00 Εκκίνηση ECCR & ECCR Halh Marathon
• 11:30 Κλείσιμο του ECCR Half Marathon
• 19:00 Κλείσιμο του ECCR
• 19:00 Έναρξη απονομών
• 19:30 Έναρξη μουσικής βραδιάς

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016
• 07:30-08:30 Γραμματεία
• 09:00 Εκκίνηση ELLINIKON Fun Run
• 10:00 Απονομές ELLINIKON Fun Run

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα δώσουν δυναμικό παρών στα αγωνίσματα του ELLINIKON Cross Country Race 2016. Οι πρεσβευτές της κορυφαίας μάρκας SALOMON, Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Σλαβομίρ Μάτρας, συμμετέχουν στη μεγάλη διαδρομή των 51,7χλμ. Ο Γιώργος Διαλεκτός και ο Νίκος Κωστόπουλος θα τρέξουν στην Ημιμαραθώνια διαδρομή των 24,5χλμ ενώ η Γλυκερία Τζατζιά στη μικρή διαδρομή των 6χλμ.

salomon-eccr

Αναλυτικά, οι νικητές του αγώνα θα παραλάβουν δωροεπιταγές από την IKEA καθώς και από 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια SALOMON. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δωροεπιταγή των 10€ για αγορές στα καταστήματα INTERSPOTRT καθώς και 1 ζευγάρι αθλητικές κάλτσες από την GSA. Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα κληρωθούν δωροεπιταγές των 100€ από το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων, «ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ» και δωροεπιταγές για SPA στο “ΈΛΑΦΟΣ Natural boutique Hotel & Spa.

Ξεχωριστό είναι το μετάλλιο που θα παραλάβουν όλοι οι συμμετέχοντες του ELLINIKON Cross Country Race 2016 στον τερματισμό τους που αποτελεί αντίγραφο αριστουργηματικού αρχαίου νομίσματος που απεικονίζει τον Πάνα, μυθικό πρόσωπο στενά συνδεδεμένο με την περιοχή της Αρκαδίας. Ιδιαίτερο είναι και το εκμαγείο που θα παραλάβουν όλοι οι νικητές καθώς πρόκειται για ένα μαρμάρινο αναθηματικό ανάγλυφο στον Πάνα και τις Νύμφες σε σχήμα σπηλαίου.

Το ELLINIKON Cross Country Race 2016, που διοργανώνεται από τον σύλλογο Ελληνικού Γορτυνίας «Ο Προφήτης Ηλίας», αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για όσους αγαπούν το τρέξιμο στη φύση και το βουνό και πραγματοποιείται σε διαδρομές απαράμιλλου κάλους και ομορφιάς μόλις 210 χλμ από την Αθήνα. Οι αγώνες ELLINIKON Cross Country Race και Half Marathon είναι πιστοποιημένοι από το INTERNATIONAL TRAIL RUNNING ASSOCIATION (ΙTRA) ενώ ως UTMB QUALIFYING RACES εξασφαλίζουν 3 και 1 πόντο, αντίστοιχα, για τους συμμετέχοντες. Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος τόσο ανεξάρτητοι αθλητές όσο και αθλητές συλλόγων.

ellinikon-cross-country-race_logo

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρίες INTERSPORT και ΙΚΕΑ του Ομίλου Eταιριών FOURLIS, η Suzuki, η SALOMON, η GSA, η ERGO και η ΤAF.

Το ELLINIKON Cross Country Race 2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το www.runningnews.gr, το www.advendure.com και το www.runster.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο website του αγώνα: www.eccr.gr

Ακολουθήστε την διοργάνωση στο Facebook, το YouTube και το Twitter