Συστατικά:

1 λίτρο χύμα από φρέσκα λεμόνια

1 κιλό ζάχαρη

ξύσμα από 3 λεμόνια

Οδηγίες:

Στύβεις τα λεμόνια σου και βάζεις τον χυμό σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας την ζάχαρη και το ξύσμα.
Το βάζεις στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά να μην βράσει και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Το κατεβάζεις από την φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει το σουρώνεις δύο φορές και το βάζεις σε μπουκάλια στο ψυγείο.

Σερβίρεις σε ποτήρι βάζοντας δύο τρία δάκτυλα χυμό και παγωμένο νερό παγάκια και δύο φύλλα δυόσμο.


Πηγή: www.gourmed.gr