Για να κρατιέμαι σε καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να κάνω ποδήλατο ή τρέξιμο;

Runster, θέλεις να φτιάξεις γρήγορα την φυσική σου κατάσταση;

Ποδηλασία: ‘Η ποδηλασία χαμηλής έντασης σου επιτρέπει να πας πιο μακριά’ λέει ο Matt Parker, coach at British Cycling.

Τρέξιμο: Το τρέξιμο δεν θα αυξήσει την αντοχή σου γρήγορα για ένα λόγο: πονάει. ‘Το τρέξιμο οδηγεί σε πόνους και επιβάρυνση των μυών’ λέει ο Nick Grantham του Αγγλικού Ινστιτούτου της άσκησης. ‘Δεν αποτελεί λοιπόν απορία γιατί οι ποδηλάτες μπορούν να πάνε πιο μακριά’

Νικητής: Ποδηλασία.

Runster, θέλεις να χτίσεις μύες;

Ποδηλασία: Η δύναμη στο ποδήλατο παράγεται από τους γλουτούς, τετρακεφάλους και οπίσθιους μηριαίους’ λέει ο Paarker. ‘Έτσι θα δεις τα οφέλη στα πόδια σου’. Επίσης κάνε βάρη για το πάνω μέρος του σώματος ώστε να είναι ομοιόμορφο το σώμα σου.

Τρέξιμο: Με το τρέξιμο δεν θα καταφέρεις να χτίσεις ιδιαίτερα μύες, ακόμα και αν τρέχεις σε ανηφόρες. Το τρέξιμο διαγράφει το σώμα σου ομοιόμορφα και κυρίως είναι ένα αδύνατο σώμα.

Νικητής: Ποδηλασία.

Runster, θέλεις να χάσεις την κοιλιά σου;

Ποδηλασία: Οι θερμίδες που καις κατά τη διάρκεια 10 λεπτών ποδηλασίας είναι: 97 θερμίδες.

Τρέξιμο: Μόλις 14.2 λεπτά στο διάδρομο καίνε 200 θερμίδες. Στο ποδήλατο χρειάστηκαν 27 λεπτά σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Αθλητικής Επιστήμης και Υγείας. Επίσης θα κάψεις περισσότερες θερμίδες αν τρέξεις σε ανώμαλο έδαφος όπως χώμα ή άμμος.

Νικητής: Τρέξιμο.

Runster, θέλεις να αποφύγεις τους τραυματισμούς;

Ποδηλασία: Τραυματισμοί ανά 1000 ώρες: 6. Στην ποδηλασία, συγκρούεται 1 άτομο ανά 1500 χιλιάδες χιλιόμετρα.Σιγουρέψου ότι το πόδι σου δεν τεντώνει τελείως, για να ελαχιστοποιήσεις τους τραυματισμούς’ λέει ο Parker.

Τρέξιμο: Τραυματισμοί ανά 1000 ώρες: 11. Η επαναλαμβανόμενη κρούση με το έδαφος προκαλεί τραυματισμούς σε αρθρώσεις και σπονδύλους. Κατά τη διάρκεια ενός Μαραθωνίου μπορεί οι σπόνδυλοι να συρρικνωθούν κατά 1 εκατοστό. Προσωρινό αλλά όχι καλό ειδικά αν είσαι ο Danny Devito.


Πηγή: menshealth.co.uk