Μετέφερε την διαλειμματική σου προπόνηση στο γυμναστήριο και εκτόξευσε την καύση θερμίδων!

Αντίθετα με τους bodybuilder που είναι σε μια γωνιά του γυμναστηρίου, εσύ δεν χρειάζεσαι μεγάλα βάρη για να εκτοξεύσεις την καύση θερμίδων. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Απόδοσης στο Πανεπιστήμο του Wisconsin-La Crosse, τα 4 μέλη του σώματος σε συνδυασμό με την προθυμία σου να πιέσεις στα όρια, μπορούν να κάψουν περισσότερες θερμίδες από οτιδήποτε άλλο.

Σε μελέτη του 2013, 16 fit ενήλικες, συμμετείχαν σε ένα 20-λεπτό κυκλικό πρόγραμμα διαλειμματικής μορφής με το βάρος του σώματος, το οποίο περιλάμβανε ασκήσεις όπως push-ups, burpees, καθίσματα και προβολές. Σύμφωνα με τον John Porcari, επικεφαλή ερευνητή και επικεφαλή του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες έκαψαν κατά μέσο όρο 15 θερμίδες ανά λεπτό, σχεδόν διπλάσιες από ό,τι έκαψαν πραγματοποιώντας ένα long run.

Το κλειδί για αποδοτικό κάψιμο θερμίδων είναι η προσπάθεια, λέει ο Porcari. ‘Πρέπει να νιώθεις εξαιρετικά άβολα. Αν δεν νιώθεις εξαντλημένος μετά το τέλος του προγράμματος, κάτι δεν κάνεις σωστά’.

Στην έρευνα αυτή οι συμμετέχοντες εκτελούσαν άσκηση για 20 δευτερόλεπτα σε μέγιστη ένταση με διάλειμμα 10 δευτερόλεπτα, σε 5 κύκλους των 4 λεπτών.

Για τους δρομείς που θέλουν να εντάξουν στο πλάνο τους μια προπόνηση HIIT με το βάρος του σώματος, ο Porcari συνιστά μία ή δύο φορές την εβδομάδα, επιτρέποντας στο σώμα αρκετό χρόνο για ανάκαμψη μεταξύ των προπονήσεων.


Πηγή: runnersworld.com