Πρέπει να έχετε ακούσει για το Pilates, την προπόνηση χαμηλής πρόσκρουσης που στοχεύει στη σταθεροποίηση της πλάτης και της σπονδυλικής σας στήλης και σας βοηθά να ισιώσετε τη μέση σας καθώς και να χάσετε βάρος.

Τι είναι το Reformer Pilates;

Παραδοσιακά το Pilates εκτελείται σε στρώμα. Αλλά είναι επίσης δυνατό να κάνετε Pilates σε μια μηχανή reformer. Το reformer είναι μια πλατφόρμα πλαισίου που μοιάζει με κρεβάτι που εφευρέθηκε από τον Joseph Pilates. Η πλατφόρμα κυλά εμπρός και πίσω σε τροχούς για να λειτουργήσει τους μύες του πυρήνα και της σπονδυλική στήλης. Σύμφωνα με τα λόγια της Julie O’Connell, PT, DPT στο Athletico Physical Therapy, «το (pilates reformer) είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται ως μέρος μιας συνεδρίας άσκησης Pilates υπό τη καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή. Το μηχάνημα δουλεύει με ελατήρια για αντίσταση».

Το Pilates reformer βοηθά στην επίτευξη των στόχων του Pilates μέσω συντονισμένων κινήσεων ενώ δίνει έμφαση στον έλεγχο της στάσης του σώματος.

Μπορεί το pilates reformer να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Ναι μπορεί.

Η απώλεια βάρους είναι εύκολη όταν συνδυάζετε σωστή διατροφή και άσκηση. Ενώ η δίαιτα είναι σχετικά εύκολη, οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να υιοθετήσουν μια σωματική δραστηριότητα για να αρχίσουν να κινούνται. Το να κάνετε Pilates είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να κάνουν σωματική δραστηριότητα για να χάσουν βάρος. Είναι μια απαλή εισαγωγή στην άσκηση με περιθώρια προόδου.

Το Reformer pilates στοχεύει στους μύες του πυρήνα σας για να δυναμώσει και να αναζωογονήσει. Αυτό το αποτέλεσμα βοηθά στη συνολική απώλεια βάρους, επειδή αυξάνει τον μυϊκό τόνο και ενισχύει τη μεταβολική δραστηριότητα. Οι άπαχοι μύες είναι μεταβολικά ενεργοί και όσο περισσότερους αδύνατους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε.

Επίσης, το Pilates reformer είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διατήρηση της στάσης του σώματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη του Pilates καθώς δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη στάση τους ενώ εστιάζουν στην αναπνοή τους.

Με έναν ενισχυμένο πυρήνα, μπορείτε να κάνετε πιο έντονες προπονήσεις που σας επιτρέπουν περαιτέρω να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Η προπόνηση Pilates είναι γνωστή για τη γρηγορότερη γλυπτική των μυών, ειδικά γύρω από τη μέση και τα χέρια. Είναι πιο εύκολο να διαμορφώσετε το σώμα σας και να αποκτήσετε μια πιο αδύνατη σωματική διάπλαση κάνοντας Reformer Pilates, καθώς το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.

Πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε με το reformer Pilates;

Θα εξαρτηθεί από τις ασκήσεις που θα κάνετε. Ένας αρχάριος που ζυγίζει περίπου 70 κιλά μπορεί να κάψει 250 θερμίδες σε 60 λεπτά, ενώ ένας προχωρημένος ασκούμενος με το ίδιο σωματικό βάρος μπορεί να κάψει έως και 450 θερμίδες σε μια ώρα.

Για να χάσετε ένα κιλό βάρους, πρέπει να κάψετε 3500 περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε ως τροφή. Ο υπολογισμός είναι απλός απλά πρέπει να ρυθμίσετε τη ρουτίνα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε reformer Pilates για να χάσετε βάρος;

Ένας αρχάριος μπορεί να δοκιμάσει την εξάσκηση τρεις φορές την εβδομάδα για να επιτευχθεί απώλεια βάρους.

Οι έμπειροι ασκούμενοι μπορούν να συνδυάσουν το reformer Pilates με άσκηση καρδιο για να αυξήσουν τα οφέλη απώλειας βάρους.

Μια μελέτη του 2014 σχετικά με τις κλινικές παρεμβάσεις στη γήρανση διαπίστωσε ότι ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους με Pilates και αερόβια άσκηση έχει δείξει ότι αυξάνει τη μυϊκή μάζα και μειώνει το λίπος.

Συνιστάται να προσθέσετε το reformer pilates στην υπάρχουσα προπόνησή σας για να μειώσετε το βάρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ειδικοί προτείνουν ότι οποιαδήποτε ρουτίνα Reformer pilates θα πρέπει να συμπληρώνει 5 x 30 λεπτά προπονήσεις και περπάτημα κάθε εβδομάδα για μέγιστα οφέλη. Αυτό το καθεστώς είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με λίπος γύρω από την κοιλιά.

Αν αναρωτιέστε γιατί το Pilates έχει τόσο αποτελεσματικό αντίκτυπο στην απώλεια βάρους, είναι λόγω της ώθησης που δίνει στο μεταβολισμό των μυών. Το Reformer pilates κάνει τους μύες από τους γοφούς σας μέχρι τα μπράτσα να κινούνται. Αυτό βοηθά στη δημιουργία άπαχων μυών ταυτόχρονα, ενισχύοντας τον πυρήνα.


Πηγή: aspiringgentleman.com