Διατάσεις: το κομμάτι της προπόνησης που όλο ξεχνάς ή βαριέσαι να κάνεις αλλά είναι απίστευτα σημαντικό.

Αυτή η εύκολη yoga ρουτίνα στοχεύει στις βασικές μυϊκές ομάδες που συμμετέχουν στο τρέξιμο. Κάντες μετά την προπόνηση για να κρατήσεις τα πόδια σου υγιή, μακριά από τραυματισμούς. Κράτα την κάθε μία για 40 δευτερόλεπτα σε κάθε πόδι.

Διάταση γαστροκνημίου

Μπες σε θέση ‘Κάτω Σκύλου’, κατεβάζοντας τις φτέρνες σου μέχρι το έδαφος, όσο περισσότερο μπορείς. Για να κάνεις πιο βαθιά τη διάταση, φέρε το ένα γόνατό σου μπροστά ή τοποθέτησε το ένα πόδι σου πίσω από τον αντίθετο αστράγαλο.

Διάταση τετρακεφάλου/ισχίου

Χαμήλωσε στο ένα γόνατο με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά σου. Τοποθέτησε τα χέρια σου στο μηρό και γύρε μπροστά για να διατείνεις τετρακέφαλο και ισχίο.

Διάταση οπίσθιων μηριαίων

Ξεκίνα από την ίδια θέση όπως στην παραπάνω διάταση. ‘Επειτα, κάτσε προς τα πίσω και ίσιωσε το μπροστινό σου πόδι με τα χέρια σου στο πάτωμα, με την αίσθηση της διάτασης στο πίσω μέρος του πόδιου.

Διάταση γλουτών

Κάτσε κάτω με τα πόδια σου τεντωμένα μπροστά σου και φέρε το ένα σου πόδι έξωτερικά από το άλλο γόνατο. Κράτα το γόνατό σου με το μπράτσο ή το χέρι σου και στρίψε τον κορμό σου προς τα μέσα. Σιγουρέψου ότι κρατάς και τα δύο καθιστικά κόκκαλα στο έδαφος για να στοχεύσεις στα οπίσθια. Τοποθέτησε ένα χέρι πίσω σου και στρίψε ακόμα παραπάνω, για να εντείνεις τη διάταση. Τέλεια διάταση, ειδικά αν το πρόγραμμά σου περιλαμβάνει ανηφόρες!

Δες αναλυτικά την εκτέλεση των διατάσεων στο παρακάτω βίντεο. 

 


Πηγή: running.competitor.cοm

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach