Το αντηλιακό είναι το must-have beauty item, που όλες μας θα πρέπει να έχουμε μέσα στην τσάντα μας, μέσα στο νεσεσέρ μας και να φοράμε σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία έχει σκαρφαλώσει πολύ ψηλά, δεν νοείται να φεύγεις από το σπίτι χωρίς αντηλιακό. Αναρωτιέσαι γιατί;

Το αντηλιακό δεν σε προστατεύει μόνο από τα ηλιακά εγκαύματα. Σε προστατεύει και από την πρόωρη γήρανση, τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τις πανάδες και τις κηλίδες. Γενικά, «αγαπάει» το δέρμα και το φροντίζει πάρα πολύ.

Η βιταμίνη C, με τη σειρά, της είναι ένα hero skincare συστατικό, το οποίο έστω και μία φορά στη ζωή σου πρέπει να δοκιμάσεις. Αν, δηλαδή, θέλεις καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς σημάδια, αλλά… όχι μόνο! Αυτό που κάνει η βιταμίνη C είναι να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, που με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται στον οργανισμό, ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση και προλαμβάνει τη μελλοντική φθορά του δέρματος. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μήπως το combo αυτών των δύο; Μα και βέβαια! Αν θέλεις να κάνεις ένα «δώρο» στην επιδερμίδα σου, λοιπόν, δεν έχεις παρά να βάλεις στη skincare routine σου τη βιταμίνη C συνδυαστικά με το αντηλιακό. Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C μπορούν να ενισχύσουν τη δράση του αντηλιακού. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα του προσώπου σου θα προστατεύεται διπλά από τη φθορά που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου, αλλά και από τις ελεύθερες ρίζες.

Κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συνδυάσεις σωστά το αντηλιακό σου με τη βιταμίνη C, σου έχουμε την απάντηση. Θα επενδύσεις σε έναν ορό, που έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C και απορροφάται ακόμα και από τα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας. Από πάνω θα βάλεις το αντηλιακό σου και… είσαι πανέτοιμη! Θα είσαι προστατευμένη, έτσι, για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα.


Πηγή : Queen.gr