“Καθάρισε το μυαλό σου!” Ο Jan Runau εξομολογείται.

Το τρέξιμο μπορεί να σου φαίνεται αγγαρεία κάποιες φορές, ειδικά τις κρύες και πιο μουντές μέρες του Χειμώνα. Πάντα είναι πιο εύκολο να βρεις μια δικαιολογία να μείνεις στο κρεβάτι και να μη βγεις έξω από το σπίτι, μιας και το να χαζεύεις στο ίντερνετ κάτω από τα σκεπάσματα είναι πολύ πιο εύκολο. Όμως, υπάρχει ένα run που δεν πρέπει να χάσεις, ανεξαρτήτως καιρού ή άλλων συνθηκών: εκείνο της… 31ης Δεκεμβρίου.

Ο λόγος είναι απλός! Θα σε προετοιμάσει για όλα όσα έρχονται την επόμενη χρονιά!

Να λοιπόν τι έχεις να κάνεις. Βάλε τα αγαπημένα σου running shoes, διάλεξε τη διαδρομή που θες να κάνεις και πήγαινε για τουλάχιστον μια ώρα.

Αν είσαι παθιασμένος με το τρέξιμο, ξέρεις ότι δεν έχει να κάνει τόσο με την ταχύτητα όσο για να αδειάσεις το μυαλό σου. “Αντανακλάται” ό,τι σου έχει συμβεί όλη τη χρονιά. Τι ήταν καλό και τι όχι.

Τι μπορείς να μάθεις από αυτό; Ποιο άτομο σε εμπνέει περισσότερο. Τι αλλαγές πρέπει να κάνεις. Τι πρέπει να συνεχίσεις και τι πρέπει να σταματήσεις.

Φυσικά, μπορείς να σκεφτείς αυτές τις ερωτήσεις οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο να τις απαντήσεις καθώς τρέχεις. Όταν επιστρέφεις μπορεί να νιώσεις σωματικά κουρασμένος, αλλά ψυχολογικά έτοιμος.

Έτσι λοιπόν δεν έχεις δικαιολογία. Δώσ’ του μια ευκαιρία!

Πηγή: gameplan-a.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου