Συγχρονίστε εύκολα προπονήσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αξιοποιήστε τις μετρήσεις απόδοσης και πολλά άλλα για να κάνετε κάθε διαδρομή σας να αξίζει.

Η Garmin ανακοίνωσε τα νέα Edge 130 Plus και Edge 1030 Plus, τα τελευταία ποδηλατικά GPS της με κορυφαίες λειτουργίες πλοήγησης, ασφάλειας, καταγραφής και πληροφορίες απόδοσης. Σχεδιασμένα για ποδηλάτες από ποδηλάτες, τα Edge 130 Plus και Edge 1030 Plus όχι μόνο καταγράφουν μια διαδρομή, αλλά παρακολουθούν τα στατιστικά παρέχοντας προπονητική καθοδήγηση και πολλά άλλα. Ιδανικό για βόλτες ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, το Edge 130 Plus διαθέτει πλήκτρα και ευκρινή και ευανάγνωστη οθόνη 1.8”, ενώ το Edge 1030 Plus διαθέτει οθόνη αφής 3.5” η οποία είναι γρήγορη με πολύ καλή απόκριση ακόμα και όταν είναι βρεγμένη ή χρησιμοποιείτε γάντια.

Σχεδιασμένα για ποδηλασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα Edge 130 Plus και Edge 1030 Plus επιτρέπουν στους  ποδηλάτες να συγχρονίζουν απευθείας στη συσκευή τους προπονήσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αυτόματα μέσα από το Garmin Connect™ ή άλλες προπονητικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του TrainingPeaks®  και του TrainerRoad. Κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής,  τα Edge 130 Plus και Edge 1030 Plus χρησιμοποιούν σημαντικά δεδομένα για να παρέχουν δυναμικές πληροφορίες απόδοσης συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών1 και της μέγιστης VO2, ενώ η λειτουργία ClimbPro επιτρέπει στους ποδηλάτες να βλέπουν την εναπομένουσα θετική υψομετρική διαφορά και κλίση για κάθε μία από τις αναβάσεις κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής ή πορείας. Είτε κατευθύνεστε στη δουλειά είτε πάτε βόλτα με φίλους, οι ενσωματωμένες λειτουργίες ασφάλειας και καταγραφής συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού συμβάντος, της βοήθειας και του LiveTrack επιτρέπει στους δικούς σας να ακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία σας ή ακόμα και να δούνε ολόκληρη την προγραμματισμένη πορεία σας.

Με συγκεκριμένες λειτουργίες στο κάθε μοντέλο, τα νέα Edge 130 Plus και Edge 1030 Plus προσφέρουν εύκολη πλοήγηση αλλά και βασικές μετρήσεις και πληροφόρηση για κάθε ποδηλάτη. Κάθε ποδηλατικό GPS είναι κατασκευασμένο, τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά, με σκοπό να βοηθήσει τους ποδηλάτες να κάνουν κάθε βόλτα τους να αξίζει.

Edge 130 Plus

Μείνετε στο δρόμο σας με το Edge 130 Plus. Με τα δορυφορικά συστήματα GPS, GLONASS και Galileo και το ενσωματωμένο αλτίμετρο παρέχει ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη και πιο ακριβή δεδομένα έτσι ώστε οι ποδηλάτες να γνωρίζουν πόσο μακριά, πόσο γρήγορα και σε ποιο υψόμετρο ποδηλατούν. Πριν ξεκινήσουν, οι ποδηλάτες μπορούν να σχεδιάσουν και να κάνουν λήψη τις διαδρομές τους χρησιμοποιώντας το Course Creator στο Garmin Connect το οποίο χρησιμοποιεί τον χάρτη δημοφιλών διαδρομών TrendlineTM για να προτείνει οδικές, ορεινές ή χωμάτινες διαδρομές σύμφωνα με τις προτιμήσεις άλλων ποδηλατών. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφανίζονται ειδοποιήσεις πορείας και ένας πολύ απλός βασικός χάρτης μονοπατιού που επιτρέπουν στους ποδηλάτες να ξέρουν που βρίσκονται και που πηγαίνουν. Στο τέλος της διαδρομής, μπορεί ακόμη και να επιστρέψει τους χρήστες στην αρχική τοποθεσία που ξεκίνησαν.

Για να βοηθήσει τους ποδηλάτες να βελτιώσουν την απόδοσή τους, το Edge 130 Plus παρέχει πληροφορίες όπως VO2 max, καρδιακούς παλμούς, ζώνες καρδιακών παλμών και θερμίδες που καίνε1. Για τους ποδηλάτες που ψάχνουν την επόμενη περιπέτειά τους, το Edge 130 Plus θα καταγράψει λεπτομερείς μετρήσεις ορεινής ποδηλασίας συμπεριλαμβανομένων των αριθμών αλμάτων, της απόστασης άλματος και τον χρόνο αιώρησης έτσι ώστε να μπορούν να ξανανιώσουν κάθε συναρπαστική διαδρομή τους.

Με τις λειτουργίες έξυπνης συνδεσιμότητας οι ποδηλάτες, όταν χρησιμοποιούν το Edge 130 Plus, δε θα χρειάζονται να ψάχνουν το τηλέφωνο τους. Μηνύματα κειμένου εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής για να μπορούν να τα δουν με μια ματιά και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Η σελίδα καιρού θα εμφανίσει τις προβλέψεις αλλά και τις τρέχουσες συνθήκες καθώς επίσης και προειδοποιήσεις καιρού για να για να προστατέψουν τους χρήστες από κάποια ξαφνική καταιγίδα.

Όταν συνδέεται με ένα συμβατό smartphone, το Edge 130 Plus αυτόματα μεταφορτώνει τις διαδρομές στην online αθλητική κοινότητα  Garmin Connect και είναι πλήρως προσαρμόσιμο αφού μπορείτε να κάνετε λήψη ρυθμιζόμενων πεδίων δεδομένων μέσα από την εφαρμογή Connect IQ™. To Edge 130 Plus έχει αυτονομία έως 12 ώρες με χρήση GPS και έως 10 ώρες χρησιμοποιώντας συγχρόνως και δύο αισθητήρες.

Edge 1030 Plus

Ετοιμαστείτε για οποιαδήποτε διαδρομή, από τους πιο απομακρυσμένους χωματόδρομους μέχρι και τις πιο απίθανες αναβάσεις, με το Edge 1030 Plus. Οι προφορτωμένοι ποδηλατικοί χάρτες Garmin Cycle Maps διαθέτουν τη μεγαλύτερη κάλυψη που έγινε ποτέ για τις Ηνωμένες Πολιτείες  και την Ευρώπη και περιλαμβάνει πλοήγηση στροφή προς στροφή και ειδοποιήσεις που ενημερώνουν τους αναβάτες για επερχόμενες απότομες στροφές. Οι ποδηλάτες μπορούν να δημιουργήσουν νέες διαδρομές και πορείες απευθείας στη συσκευή τους ή να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία δημοφιλών διαδρομών Trendline για να βρουν διαδρομές με βάση τα δισεκατομμύρια χιλιομέτρων που έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες. Για τους αναβάτες που χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Strava και το Komoot, μπορούν να δημιουργήσουν πορείες και πολύ εύκολα να τις συγχρονίσουν στη συσκευή τους. Κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής, οι ποδηλάτες μπορούν να κάνουν παύση στην καθοδήγηση και στις ειδοποιήσεις εκτός διαδρομής, αν επιλέξουν να εξερευνήσουν ένα άλλο μονοπάτι. Όταν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν ξανά στην πορεία τους, το Edge 1030 Plus θα τους καθοδηγήσει ξανά μέσα στη διαδρομή τους ή πίσω στο σημείο που ξεκίνησαν. Χρησιμοποιώντας την προφορτωμένη εφαρμογή Trailforks, οι αναβάτες μπορούν να δουν λεπτομέρειες μονοπατιών για περισσότερες από 80 χώρες απευθείας στη συσκευή. Όταν σταματήσουν στο μέσο μίας διαδρομής, η λειτουργία Forksight αυτόματα εμφανίζει τις επερχόμενες διακλαδώσεις μέσα στο μονοπάτι και δείχνει στους αναβάτες το ακριβές σημείο τους μέσα στο δίκτυο μονοπατιών.

Οι ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το Edge 1030 Plus μπορούν εύκολα να καταγράψουν τη μέγιστη VO2, το χρόνο αποκατάστασης, τον προπονητικό φόρτο, την προπονητική εστίαση και πολλά άλλα για να μπορούν να δουν πως ανταποκρίνεται το σώμα τους στις προσπάθειες τους1. Θα λαμβάνουν ακόμη και καθημερινές προτάσεις προπόνησης με βάση τον τρέχοντα προπονητικό φόρτο και τη μέγιστη VO2 τους. Το Edge 1030 Plus επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πως το σώμα τους ανταποκρίνεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα με τη λειτουργία εγκλιματισμού ζέστης και υψομέτρου2 και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής για ενυδάτωση και τροφή. Εκτός του αριθμού αλμάτων, της απόστασης άλματος και του χρόνου στον αέρα, υπάρχουν επίσης και άλλες λειτουργίες ορεινής ποδηλασίας συμπεριλαμβανομένου του Grit, το οποίο αξιολογεί τη δυσκολία μίας διαδρομής χρησιμοποιώντας το GPS, το υψόμετρο και το αξελερόμετρο αλλά και του Flow το οποίο μετρά πόσο ομαλά ένας ποδηλάτης κατεβαίνει ένα μονοπάτι.

Οι ποδηλάτες την πρώτη φορά που θα το ενεργοποιήσουν δε χρειάζεται να χάσουν καθόλου χρόνο ρυθμίζοντας το. Μπορούν να αποκτήσουν διάφορα ποδηλατικά προφίλ βασισμένα σε προηγούμενες ρυθμίσεις από προηγούμενα Edge τους ενώ για τους νέους χρήστες θα μπορούν να λάβουν αυτόματα τις πιο δημοφιλείς ρυθμίσεις άλλων χρηστών με βάση τους αισθητήρες που θέλουν να συνδέσουν και τον τύπο διαδρομών τους. Επιπλέον, το Edge 1030 Plus μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ένα προπονητήριο εσωτερικού χώρου Tacx® έτσι ώστε οι ποδηλάτες να μπορούν να προπονηθούν όποτε το θελήσουν3. Οι έξυπνες λειτουργίες ασφάλειας επιτρέπουν στους ποδηλάτες να μένουν συνδεδεμένοι κατά την διαδρομή2. Εκτός της λήψης έξυπνων ειδοποιήσεων και της αυτόματης μεταφόρτωσης διαδρομών στο Garmin Connect, το Edge 1030 Plus μπορεί να συνδεθεί με μία συσκευή inReach έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν και να απαντήσουν σε μηνύματα, να μοιραστούν δεδομένα ταξιδιού και να ενεργοποιήσουν σήματα SOS σε συνδυασμό με μία συνδρομή inReach4. Οι επιπρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών μηνυμάτων και της καταγραφής υπάρχουν για να μένετε σε επαφή με τους υπόλοιπους ποδηλάτες όταν διαχωρίζεστε από το γκρουπ2. Το Edge 1030 Plus έχει αυτονομία έως 24 ώρες με χρήση GPS και δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών αισθητήρων και λειτουργίες διασύνδεσης όπως το LiveTrack. Οι ποδηλάτες θα μπορούν να διπλασιάσουν την αυτονομία χρησιμοποιώντας το Garmin ChargeTM power pack.

Για επιπλέον σιγουριά κατά την ποδηλασία, τα Edge 130 Plus και Edge 1030 Plus είναι συμβατά με τη σειρά VariaTM συμπεριλαμβανομένων των νέων RVR315 και RTL515  έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν και να φαίνονται καλύτερα. Χρησιμοποιώντας τη νέα βάση Time Trial / Tri Bar mount γίνεται εύκολο στους τριαθλητές και τους αθλητές ατομικής χρονομέτρησης να προσαρμόζουν το ποδηλατικό Edge τους –  και άλλα προϊόντα με σύστημα quarter turn – στις αερόμπαρες τους. Η τιμή του Edge 130 Plus κυμαίνεται από €199.99 έως €269.99 ενώ το Edge 1030 Plus  από €599.99 έως €699.99

Ο συνεχώς διευρυνόμενος τομέας fitness της Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες για την βελτίωση και την προώθηση ενός πιο υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής. Οι χρήστες, είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, κολυμβητές, τριαθλητές, είτε απλά θέλουν να παραμείνουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια της μέρας, υπάρχει ένα προϊόν που μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την υγεία και τη φυσική τους κατάστασης. Άλλα fitness brands της  Garmin περιλαμβάνουν την Tacx – έναν κατασκευαστή με ηγετικό ρόλο στα ποδηλατικά προπονητήρια εσωτερικού χώρου, στα αξεσουάρ και στις προπονητικές εφαρμογές εσωτερικού χώρου.

Για δεκαετίες η Garmin έχει πρωτοπορήσει με ασύρματες συσκευές πλοήγησης με GPS και εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες για ανθρώπους με ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Η Garmin δραστηριοποιείται σε πέντε βασικούς τομείς και πιο συγκεκριμένα των αυτοκινήτων, της αεροπλοΐας, της άθλησης, της ναυσιπλοΐας και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.  

1 Όταν συνδέεται με συμβατά αισθητήρια

2 Όταν συνδέεται με ένα συμβατό smartphone. Δείτε Garmin.com/ble. Για απαιτήσεις και περιορισμούς λειτουργιών ασφαλείας και εντοπισμού επισκεφθείτε τη σελίδα Garmin.com/safety .

3 Διαθέσιμο στο Edge 130 Plus και πολύ σύντομα και στο Edge 130 Plus

4 Απαιτείται μία συνδρομή  inReach® για να αποκτήσετε 100% πρόσβαση στο παγκόσμιο δορυφορικό δίκτυο Iridium® και να ενεργοποιήσετε λειτουργίες συμπεριλαμβανομένου του live tracking, της ανταλλαγής μηνυμάτων και του SOS. Σε μερικές νομοθεσίες χωρών μπορεί να περιορίζεται ή να απαγορεύεται η χρήση δορυφορικών συσκευών επικοινωνίας. Είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να γνωρίζει και να ακολουθεί τις αντίστοιχες οδηγίες για τις τοποθεσίες που σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει.

Όλες οι άλλες επωνυμίες, ονόματα προϊόντων, ονόματα εταιρειών, εμπορικά σήματα και σήματα υπηρεσιών είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.