Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας

& Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου  Ε/Ν , Π/Κ , ΠΠ/ΠΚ 2017

Τα αστέρια του μέλλοντος έλαμψαν στην Αρχαία Ολυμπία

Με απόλυτη επιτυχία και ανοιξιάτικο κλίμα διεξήχθη χτες, Κυριακή 12/03, το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017 & παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017, μια διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Ναυτικού Ομίλου Κυπαρισσίας.

Με σύμμαχο τον καιρό, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διοργάνωση με τον ήλιο στο πλευρό τους να δίνει μια ακόμα πιο όμορφη χροιά στον ιερό τόπο. Το μεγαλύτερο μέρος των 5 χιλιομέτρων του τρεξίματος έγινε μέσα στην πόλη με τη ζώνη αλλαγής για το ποδήλατο να περιμένει στην είσοδο της Ολυμπιακής Επιτροπής, περνώντας ανηφορικά πάνω από το αρχαίο στάδιο, με το μεγαλείο του να σε συνεπαίρνει, ρίχνοντας μόλις μια ματιά δίπλα σου. Η διαδρομή των 20 χιλιομέτρων με το ποδήλατο είχε κυκλική κατεύθυνση προς τη Λιναριά και πίσω, 2 κύκλους από 10 χιλιόμετρα ο καθένας. Ο αγώνας ολοκληρωνόταν με τα 2,5 χιλιόμετρα επιστροφής πίσω και μέσα στην πόλη, με την αίσθηση, πια, του αθλούμενου ότι έχει αγωνιστεί σε κάτι παραπάνω από απλό αγώνα!

Το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον, το πράσινο και την  ήσυχη, όχι βομβαρδισμένη από κόσμο και κτήρια Ολυμπία, έδωσε ιδιαίτερη νότα σ’ αυτόν τον αγώνα-γιορτή του Διάθλου. Οι μικρές ηλικιακά κατηγορίες και τα πολλά παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να έρθουν «βιωματικά» σε επαφή με όλες τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους και να αισθανθούν κομμάτι της ιστορίας που διδάσκονται από τα βιβλία τους.

Στη Γενική Κατηγορία Ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με χρόνο 57:12:0, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε ο Αλέξανδρος Μπενέκος σε χρόνο 1:01:31 και στην τρίτη θέση ο Χρήστος Πουρνάρας με 1:03.12. Στη Γενική Κατηγορία Γυναικών νικήτρια ήταν η Μαριλού Καζαμαριώτη, η οποία ήταν και η νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, σημειώνοντας χρόνο 1:08:23. Δεύτερη γυναίκα στη Γενική Κατηγορία η Κατερίνα Φιλιππίδου με χρόνο 1:10:51 και η τριάδα κλείνει με τη Dianne Vatis που τερμάτισε σε 1:12:34.

Τη σκυταλοδρομία κέρδισε η ομάδα του Φιλαθλητικού σε χρόνο 1:05:23 με τον Μαρίνο Τσούκα και τον Διονύση Τσούρα να την απαρτίζουν.

Στις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, έλαμψαν τα αστέρια του μέλλοντος. Στην Κατηγορία των Εφήβων, νικητής του αγώνα ήταν ο Άγγελος Μαυρογιάννης με χρόνο 57:26.4. Δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων ο Νίκος Πονηρέας με 1:01:41 και τρίτος ο  Βασίλειος Παππάς με χρόνο 1:09:06. Άτυχος την μέρας ήταν ο πρωταθλητής εφήβων στο τρίαθλο Γιώργος Λάβδας, που ήταν στην πρωτοπορία με τον Μαυρογιάννη στο πρώτο τρέξιμο, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στις Νεάνιδες πρώτη ήταν η Μαριλού Καζαμαριώτη  (1:08:23) και δεύτερη η Μελτέμ Αχμέτ, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η “ηρωίδα της ημέρας”, καθώς έκανε ολόκληρο το ποδηλατικό σκέλος με σκασμένο λάστιχο και τερματίζοντας συνολικά σε 1:31:26. Είχε έρθει από την Ξάνθη για αυτόν τον αγώνα και η εγκατάλειψη δεν ήταν στις επιλογές της.

Στην Κατηγορία των Παίδων Α’ νικητής του αγώνα ήταν ο Luis Woodgate με χρόνο 32:35:3, ενώ νικήτρια στις Κορασίδες Α’ η Robyn Woodgate με χρόνο 38:29.7. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας των Παίδων Β’ νικητής αναδείχτηκε ο Λουτσιάν Ιγκνάτ με χρόνο 37:34:1 και, αντίστοιχα, στην κατηγορία των Κορασίδων Β΄ η Νιόβη Κουβαρά με 36:55:3. Στους Παμπαίδες Α’ την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Αρνόκουρος σημειώνοντας χρόνο 26:03:4 και στις Παγκορασίδες Α’ η Βούλα Ράπτη με χρόνο 31:27:5. Τέλος, στην κατηγορία των Παμπαίδων Β’ νικητής ήταν ο Νικόλαος Τσιρδήμος  με χρόνο 33:44:4.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης και παράλληλα με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα διεξήχθησαν και αναπτυξιακοί παιδικοί αγώνες τρεξίματος και διάθλου με δεκάδες συμμετοχές από την τοπική κοινωνία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση και ευχαριστούμε όσους συνεισέφεραν στην άρτια διοργάνωση.

* Αναλυτικά, όλα τα (ανεπίσημα) αποτελέσματα, εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=1662

Ακολουθήστε την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στα Social Media:

στο Facebook @Hellenic Triathlon Federation, το Instagram @triathlon_hellas

#wearetriathlon #triathlonhellas