Για να γιορτάσουμε την άνοδο του ποδηλάτου spinning και μέσα από το βλέμμα της εμπειρογνώμονα Hilary Gilbert, θα δούμε γιατί το ποδήλατο spinning εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη βελτίωση της ψυχικής και φυσικής κατάστασής σου.

Η Hilary Gilbert είναι η συνιδρυτής των φανταστικών στούντιο Boom Cycle στο Λονδίνο τvα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της διάθεσης και φυσικής κατάστασης των πελατών τους με μία ενεργητική μουσική που τροφοδοτεί την προπόνηση. Της ζητήσαμε να μας δώσει μια βαθύτερη εξήγηση για τα οφέλη που προάγει το ποδήλατο spinning σε μυαλό και σώμα.

Το Spinning είναι βασισμένο στη προπόνηση HIIT (Διαλειμματική Υψηλής Έντασης) η οποία περιλαμβάνει καύση λίπους και σοβαρή αύξηση της καρδιοαγγειακής αντοχής, τα οποία επιτυγχάνονται σε ένα αποτελεσματικό ποσοστό όταν γίνεται σωστά το πρόγραμμα. Επίσης ο μεταβολισμός γίνεται πιο γρήγορος με την πάροδο του χρόνου.

Σημαντικά όμως είναι και τα ψυχολογικά οφέλη του Spinning. Υπάρχουν τρία ψυχικά οφέλη που νιώθω κάθε φορά που κάνω ένα πρόγραμμα Spinning: ο διαλογισμός, η εκκαθάριση του νου και η αύξηση των ενδορφινών.

‘Όταν ποδηλατώ, σβήνω γύρω μου το κανονικό περιβάλλον και ότι με έχει στρεσάρει για αυτό είναι σαν διαλογισμός για μένα. Βγαίνω από το μάθημα περισσότερο ήρεμη για οτιδήποτε με απασχολούσε πριν αρχίσει το μάθημα. Η προσεκτικά επιλεγμένη μουσική και ο κατάλληλος προπονητής που σε παρακινεί, επιτρέπουν στο μυαλό σου να καθαρίσει και συχνά υποσυνείδητα να λύσει τα προβλήματα ποgqυ σε απασχολούν καθώς ποδηλατείς, βγαίνοντας από το μάθημα με παραπάνω από 1 λύση στο πρόβλημα σου’.

Επίσης σημαντικό είναι το σωστό ποδήλατο σύμφωνα με την GymCompany και η Schwinn Bike Performance είναι μία πραγματικά εξελιγμένη μάρκα σε αυτού του είδους τον εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας άνεση έχοντας ρυθμιζόμενη σέλα και τιμόνι. Γνωρίζεις ότι μόλις κάτσεις και κουμπώσεις τα παπούτσια σου (αν είναι ποδηλατικά με κλιπ) είσαι έτοιμος για ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα.


Πηγή: sportstylist.com