Για πολλές γυναίκες, η χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο φέρνει λύπη, καθώς γερνούν. Ακολουθούν 5 μύθοι και αλήθειες για το σακουλιασμένο πρόσωπο.

Kοιμάσαι μπρούμυτα

Λάθος: Η στάση στον ύπνο δεν προκαλεί σακούλιασμα αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες που δημιουργούνται από τον ύπνο. Τις λεπτές γραμμές που βλέπεις κάθε πρωί στον καθρέφτη του μπάνιου και προκαλούνται από το μαξιλάρι σου, που πιέζει το ευαίσθητο δέρμα. Σε νεότερη ηλικία, δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα γίνεται λιγότερο ανθεκτικό και μπορεί να διατηρεί τις ρυτίδες. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγεις είναι να κοιμάσαι ανάσκελα.

Αν στριφογυρίζεις πολύ τη νύχτα στον ύπνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό μαξιλάρι που ενθαρρύνει τον ύπνο ανάσκελα και ελαχιστοποιεί την επαφή μεταξύ προσώπου και μαξιλαριού. Έρευνες έχουν δείξει ότι αλλάζουμε στάση 11 φορές κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Τρέξιμο

Λάθος. Το σακουλιασμένο δέρμα οφείλεται σε 2 παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία. Απώλεια κολλαγόνου, που δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, και απώλεια λίπους από το πρόσωπο. Όταν αυτά λείπουν, το δέρμα πέφτει. Ενώ όλο το σώμα ανεβοκατεβαίνει όταν τρέχεις, δεν είναι πιθανό να βλάπτεις το κολλαγόνο. Πιο πιθανή αιτία είναι οι πολλές ώρες που ασκείσαι σε εξωτερικό χώρο και σημαίνουν περισσότερη έκθεση στον ήλιο ο οποίος με τον καιρό διασπά το κολλαγόνο. Βάλε άφθονο αντηλιακό πριν βγεις για άσκηση, ακόμα και αν γυμνάζεσαι στο κρύο.

Ασκήσεις προσώπου για μείωση του πεσμένου δέρματος

Αλήθεια, αλλά με επιφύλαξη. Τέτοιες ασκήσεις αυξάνουν το μέγεθος των μυών του προσώπου, που ενώ θεωρητικά εξουδετερώνουν μέρος του πεσμένου δέρματος, επίσης προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης. Ενώ λίγες ασκήσεις θα μπορούσαν να βελτιώσουν σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να χειροτερέψουν το ‘’πόδι της χήνας’’. Αν δεν εναντιώνεσαι στην ιδέα της βοήθειας από χειρουργό ή δερματολόγο, μπορείς ενδεχομένως να επιλέξεις το μπότοξ.

Προϊόντα που βοηθούν

Αλήθεια. Μπορείς να επιβραδύνεις τη διαδικασία από την εξωτερική πλευρά. Δοκίμασε προϊόντα τοπικής εφαρμογής με ρετινόλη ή συνταγογραφούμενα με ρετινοειδή που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ορούς βιταμίνης C που βοηθούν στην ανάκτηση της ελαστικότητας. Σε έρευνα, καθημερινή χρήση πυκνογενόλης αύξησε την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς και την παραγωγή υαλουρονικού οξέως κατά 44%.

Απώλεια βάρους προκαλεί σακουλιασμένο πρόσωπο

Αλήθεια: Όταν παχαίνεις, το δέρμα στο πρόσωπο τεντώνει. Αν τελικά χάσεις τα επιπλέον κιλά ενδεχομένως θα παρατηρήσεις σακούλες κάτω από τα μάτια και πεσμένο σαγόνι. Καθώς μεγαλώνεις και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, όταν το τεντώνεις δεν θα επιστρέψει στην αρχική του εμφάνιση – αυτή που είχες σε νεαρότερη ηλικία.


Πηγή: www.iatronet.gr