Το «Santorini Experience» επιστρέφει με ένα εκρηκτικό μείγμα για 2η χρονιά στις 7-9 Οκτωβρίου 2016

Η διοργάνωση που τράβηξε τα βλέμματα όλων των φίλων του αθλητισμού και χάρισε μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά στο γεμάτο ενέργεια ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (07-09/10)!

Η πρώτη ανακοίνωση για την σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Santorini Experience» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, με κινηματογραφικό τρόπο στις Gold Class αίθουσες των Village Cinemas του The Mall Athens.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε δύο παράλληλες προβολές του βίντεο – ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης, από την περσινή χρονιά (όπως ακριβώς προβλήθηκε σε περισσότερα από 1.600.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα και το εξωτερικό), σε δημοσιογράφους και ανώτατα στελέχη εταιρειών, καθώς και χαιρετισμούς από τους πρεσβευτές και εκπροσώπους της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι φετινές δράσεις του «Santorini Experience» που περιλαμβάνουν τα αθλήματα της κολύμβησης και του τρεξίματος, καθώς και οι αντίστοιχοι συντελεστές και πρεσβευτές της. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι η διοργάνωση τίθεται υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα και επισημότητα του «Santorini Experience», όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Το στοιχείο της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής, αποδόθηκε και σε μια ακόμα συνεργασία «έκπληξη» που έκρυβε η εν λόγω εκδήλωση.

1_SE_by Newsports.eu

Το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο σε διείσδυση συνδρομητικής βάσης, διάθεσης και προβολής αθλητικού περιεχομένου, αναλαμβάνει φέτος ως Official Broadcaster τη μετάδοση του sports documentary «Santorini Experience». To sports documentary θα μεταφέρει μοναδικές εικόνες αθλητικού τουρισμού από τη Σαντορίνη, σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο «Santorini Experience».

Αντίστοιχα, φέτος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.

2_SE_by Newsports.eu

Με το πέρας των εκδηλώσεων, o Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι ξεκινήσαμε το Santorini Experience. Ένα αθλητικό γεγονός που αποτελεί σιγά σιγά θεσμό για το νησί μας. Το «Santorini Experience» δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει την ευεξία με τη μοναδική φύση της Σαντορίνης, να βιώσει μια «εκρηκτική» εμπειρία. Ο Δήμος Θήρας και ο Αθλητικός Οργανισμός ΔΑΠΠΟΣ αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση αυτή, προσπαθώντας έτσι να αναδείξουμε άλλο ένα πρόσωπο του νησιού μας, το αθλητικό. Σας καλωσορίζουμε στην διοργάνωση και ευχόμαστε να βιώσετε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία ζωής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) κ. Ελευθέριος Τζούρος τόνισε: «Το ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι τον Μάιο του 2015 συνεχίζεται. Ένα ταξίδι όπου άνθρωπος και φύση γίνονται ένα με σεβασμό και αγάπη. Η ιδέα του Santorini Experience είναι μοναδική όσο και πρωτόγνωρη, καθότι οι συμμετέχοντες καλούνται να ανταγωνιστούν την Καλντέρα της Σαντορίνης (Στεριά & Θάλασσα), με αόρατο θεατή την Ατλαντίδα που πολλοί ερευνητές εικάζουν ότι καταποντίστηκε στο θαλάσσιο χώρο της Καλντέρας. Αυτό το «πάντρεμα» φύσης – ανθρώπου και πολιτισμού είναι μία μοναδική εμπειρία που σας περιμένουμε να τη ζήσετε».

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα Open Water «Santorini Experience», στην πανέμορφη Σαντορίνη, με τη συμμετοχή και κορυφαίων, διακεκριμένων μελών της Εθνικής ομάδας, αλλά και την παρουσία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και μετά από σχετικές συνομιλίες μεταξύ του Δημάρχου Σαντορίνης και εκπροσώπων φορέων της διοργάνωσης και αμοιβαίας συνεννόησης αυτών, φέτος υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτό το σπουδαίο event. Που αυτή τη φορά τίθεται και υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Κάτι που σηματοδοτεί την σπουδαιότητα και επισημότητά της, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Τόσο εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, όσο και η ΚΟΕ, πιστεύουμε ότι φέτος θα διοργανωθεί με επιτυχία μια μεγάλη οργανωτικά και συμμετοχικά εκδήλωση και αυτό θα σηματοδοτήσει την καθιέρωσή της σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ως μιας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο χώρο του Open Water. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους επιμελούνται τη διοργάνωση, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι η ΚΟΕ θα βρίσκεται κοντά σε αυτήν την προσπάθεια, με στόχο να γίνει μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις του χώρου μας με μακρόχρονη προοπτική και μαζικότητα σε επίπεδο συμμετοχών».

 Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group, κ. Άκης Τσόλης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δήμος Σαντορίνης, Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., Κ.Ο.Ε., τοπικές εταιρείες του νησιού και ένα κορυφαίο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο συνεργάζονται για να προβάλλουμε την κολύμβηση, το τρέξιμο, σε ένα μοναδικό ελληνικό τοπίο σαν αυτό της Σαντορίνης. Οι ανακοινώσεις της σημερινής ημέρας είναι αρκετά σημαντικές και αποτελούν ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα. Η συνδρομή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά και η προβολή του ντοκιμαντέρ (και όχι highlights), μέσω της επένδυσης της FOX Networks Group, σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενδεικτικά σε χώρες όπως Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Τουρκία, Ισραήλ, Νότια Αφρική και άλλες πολλές, όσο και σε ηπείρους όπως η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, με κάνουν ευτυχή που καταφέραμε σε τόσο δύσκολες εποχές να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για μια καινοτόμα διοργάνωση σαν το Santorini Experience. Δεν επαναπαυόμαστε στο τι καταφέρνει ο τουρισμός σήμερα αλλά συνεχίζουμε να χτίζουμε για το αύριο». 

To «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media.

sponsors

Υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (K.O.E.)


Website: www.santorini-experience.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/SantoriniExperience

Twitter Account: https://twitter.com/Sant_Experience

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCGconq7q45TYim8qFg71XlA

Google+ Page: https://plus.google.com/u/0/b/110202716050196467073/110202716050196467073

Hashtag: #SantoriniExperience