Η Garmin ανακοίνωσε σήμερα το vívosport, ένα έξυπνο activity tracker1 με τεχνολογία ElevateTM για παλμούς από τον καρπό και GPS για να καταγράφει κάθε τρέξιμο, κάθε περπάτημα και κάθε διαδρομή ποδηλασίας. Με την πάντα ενεργή, έγχρωμη οθόνη αφής και νέες προεγκατεστημένες εφαρμογές για αθλήματα από προπόνηση ενδυνάμωσης μέχρι ποδηλασία και αερόβια, το vívosport είναι φτιαγμένο τόσο για προπονήσεις σε εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο. Οι έξυπνες ειδοποιήσεις κρατάνε τους χρήστες σε σύνδεση, ενώ τα εργαλεία παρακολούθησης φυσικής κατάστασης προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες όπως ηλικία φυσικής κατάστασης και επίπεδο πίεσης. Είναι ασφαλές για χρήση στην κολύμβηση ή το μπάνιο2 και έχει αυτονομία μπαταρίας3 που φτάνει τις 7 ημέρες σε λειτουργία smartwatch και τις 8 ώρες σε χρήση GPS. Το vívosport είναι ένα από τα πολλά ρολόγια που η Garmin ανακοινώνει στην έκθεση IFA στο Βερολίνο, 1-6 Σεπτεμβρίου.

Το vívosport διαθέτει χρήσιμα εργαλεία παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης όπως μέγιστη VO2 και ηλικία φυσικής κατάστασης που παρέχουν στους χρήστες πολύτιμα δεδομένα για να παρακολουθούν τις μεταβολές του επιπέδου της φυσικής τους κατάστασης. Η αύξηση της δραστηριότητας όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο, βελτιώνει αυτούς τους δείκτες με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, το vívosport μετράει την καθημερινή πίεση με βάση τη μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών. Η δυνατότητα να βλέπετε το επίπεδο του στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αλλαγές για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας. Η άσκηση αναπνοής που διαθέτει το vívosport σας βοηθάει να χαλαρώσετε όταν η πίεση είναι έντονη.Με ενσωματωμένες εφαρμογές για το περπάτημα, το τρέξιμο, την ποδηλασία, την αερόβια άσκηση και την προπόνηση ενδυνάμωσης, το vívosport είναι ιδανικό για τρέξιμο στο πάρκο, υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση ή για να μετράει σετ και επαναλήψεις στο γυμναστήριο. Χάρη στη λειτουργία Garmin Move IQTM, το vívosport αναγνωρίζει, ξεκινάει και κατηγοριοποιεί αυτόματα την άσκηση όπως τρέξιμο ή περπάτημα.

Δώστε στους αγαπημένους σας μεγαλύτερη την ηρεμία να γνωρίζουν πού βρίσκεστε με τη λειτουργία LiveTrack4. Προσκαλέστε τους μέσω email, Facebook ή Twitter με ένα link που οδηγεί σε μία σελίδα με την ακριβή τοποθεσία σας. Το vívosport είναι το μόνο fitness band με λειτουργία LiveTrack.

Μείνετε σε σύνδεση ενώ κινήστε με ειδοποιήσεις με δόνηση για emails, μηνύματα, υπενθυμίσεις ημερολογίου, ειδοποιήσεις  εφαρμογών και social media από συμβατό smartphone4. Ακόμα, το vívosport  διαχειρίζεται τη μουσική στο τηλέφωνο σας και τις action camera VIRB αλλά και σας βοηθάει να εντοπίζετε το τηλέφωνό σας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το vívosport συγχρονίζεται αυτόματα με την εφαρμογή Garmin Connect mobile για να βλέπετε αργότερα την ανάλυση των επιδόσεών σας. Στο Garmin Connect, τη δωρεάν online κοινότητα Garmin, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν τις προπονήσεις τους, το επίπεδο της καθημερινής πίεσης ακόμα και τον ύπνο τους σε αναλυτικά γραφήματα. Οι προπονήσεις που γίνονται σε εξωτερικό χώρο εμφανίζονται σε λεπτομερή χάρτη και τα μέλη του Garmin Connect μπορούν να συμμετέχουν σε προκλήσεις, να συνδέονται με άλλους και όλα αυτά από το smartphone ή τον υπολογιστή τους.

Ο απόλυτος σύντροφος για ασκήσεις που γίνονται σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, το vívosport, έχει έγχρωμη, ευδιάκριτη στον ήλιο, πάντα ορατή οθόνη αφής Garmin Chroma, και πολύ λεπτό αθλητικό λουράκι σε χρώματα μαύρο γκρι (μικρό/μεσαίο και μεγάλο μέγεθος), μαύρο/ φούξια (μόνο μικρό/ μεσαίο) και μαύρο/κίτρινο (μόνο μεγάλο). Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του είναι 199,99 και αναμένεται το 4ο τρίμηνο του 2017.

Ο συνεχώς επεκτεινόμενος τομέας αθλητικών προϊόντων Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν και προάγουν έναν δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής. Οι χρήστες είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, τριαθλητές είτε αναζητούν απλά να παραμένουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να βρουν ένα προϊόν Garmin που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν ορίσει.

1 Δείτε Garmin.com/ataccuracy

2 Δείτε Garmin.com/waterrating

3 Σε τυπική λειτουργία, η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία και χρήση

4 Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone, δείτε Garmin.com/ble