Τη σειρά αγώνων πόλης RUN Greece παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ με την WIND που στηρίζει τον θεσμό από την αρχή και για 4η συνεχή χρονιά.

Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής αγώνων ΣΕΓΑΣ σε δημόσιο δρόμο και βουνό κ. Γιάννης Μαμουζέλος και εκπρόσωποι των πόλεων που συμμετέχουν στο φετινό RUN GREECE. Παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο γιος του αείμνηστου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου.

Run Greece_ΣΕΓΑΣ_WIND

Η φετινή διοργάνωση Run Greece, που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ το 2013, θα ξεκινήσει από τη Λάρισα στις 27 Μαρτίου. Η συνέχεια θα γραφτεί στο Ηράκλειο 17 Απριλίου, στα Ιωάννινα 8 Μαΐου, στην Καστοριά 15 Μαΐου, στην Αλεξανδρούπολη 25 Σεπτεμβρίου και η αυλαία θα κλείσει στην Πάτρα 9 Οκτωβρίου 2016.

Η WIND, αρχής γενομένης το 2011, συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα, τη στήριξη μαζικών αγώνων δρόμου σε όλη τη χώρα και Πρωταθλητών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων όπως την Μάγδα Γαζέα, την Αναστασία Καρακατσάνη, τον Κώστα Γκελαούζο και τον Μάρκο Γκούρλια.

Run Greece_Γιώργος Τσαπρούνης_WIND

«Αθλητές που θαυμάζουμε όχι μόνο για το ταλέντο τους, αλλά και για την σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την επιμονή, την προσπάθεια και τους υψηλούς τους στόχους» τόνισε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND συνεχίζοντας: 

«Η WIND συνδέει κάθε αγώνα Run Greece με ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης. Στηρίζουμε τοπικά φιλανθρωπικά σωματεία που φροντίζουν κυρίως παιδιά που έχουν ανάγκη. Μέσα σε 3 χρόνια, έχουμε τη χαρά να έχουμε προσφέρει περισσότερα από 115.000€ σε συνολικά 17 τοπικούς κοινωνικούς φορείς».

Ειδικότερα για το πλαίσιο στήριξης του ΣΕΓΑΣ για την υλοποίηση των αγώνων, o κ. Τσαπρούνης ανέφερε: «Είμαστε εκεί και προσφέρουμε στη διοργάνωση τις Τηλεπικοινωνιακές μας υπηρεσίες, διαθέτοντας το 4G δίκτυο μας, διασφαλίζοντας απρόσκοπτη επικοινωνία και πρόσβαση στο Internet από το κινητό ή το tablet, με πολύ γρήγορες ταχύτητες».

Και κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, ανυπομονούμε για 4η χρονιά να επισκεφθούμε τις πόλεις μας, να μοιραστούμε και να αναδείξουμε τις ξεχωριστές ομορφιές που έχει η καθεμιά και να ζήσουμε όλοι μαζί καινούριες εμπειρίες»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Αναστασία Καρακατσάνη, ο Κώστας Γκελαούζος και ο Μάρκος Γκούρλιας, εκπροσώπησαν την αθλητική κοινότητα στο πάνελ και δήλωσαν με τη σειρά τους:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (Πρωταθλήτρια):

“Ευχαριστώ τη WIND για τη στήριξη της. Είναι αγώνες που ο κόσμος συμμετέχει ποικιλοτρόπως, μας ενισχύει σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία με προβλήματα και ελλείψεις χώρων προπόνησης. Τα τελευταία χρόνια ο Στίβος παρουσιάζει μια πτώση κάτι που πιστεύω θα αλλάξει. Καλούμε τους κατοίκους των πόλεων να έρθουν σε αυτή τη γιορτή”

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ (Πρωταθλητής)

“Θέλω όλος ο κόσμος να δει την προσπάθεια που καταβάλλω να πετύχω τους στόχους μου. Επενδύουμε πολλά από το μέλλον μας, ρισκάρουμε αρκετά. Ο αθλητής όταν τρέχει 10 χιλιόμετρα γίνεται εσωστρεφής και τέτοιοι αγώνες τον βοηθούν να αλλάξει στάση και συμπεριφορά”.

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ (Πρωταθλητής)

“Η συνεργασία ΣΕΓΑΣ-WIND αποτελεί εχέγγυο και εγγύηση για την αρτιότητα των αγώνων. Επιθυμία μου είναι να δείξουμε στην κοινωνία την προσπάθεια μας και τις ικανότητες μας”


Follow #WINDRUNNINGTEAM @Facebook

Μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, η ομάδα ενημερώνει για τους αγώνες που στηρίζει, διεξάγει διαγωνισμούς, προσφέρει δωρεάν συμμετοχές, ταξίδια, μοιράζεται φωτογραφίες και video από τους αγώνες σε κάθε γωνιά της χώρας, ειδήσεις για θέματα που αφορούν το τρέξιμο ολιστικά και προάγει την άθληση, όχι μόνο ως Lifestyle αλλά και ως όχημα κοινωνικής αλληλεγγύης.