#1 – Είσαι περισσότερο όμορφη όταν χαμογελάς

Η αλήθεια: Όταν δεν είσαι όλες τις ώρες γλυκιά και χαρούμενη, δεν είναι ανάγκη να προσποιείσαι. Όταν το αποδεχθείς αυτό, θα νιώσεις τόσο απελευθερωμένη. Θα νιώσεις ενθουσιασμένη όταν κατσουφιάσεις αντί να χαμογελάσεις στον επόμενο περαστικό που σου πει: “Χαμογέλασε. Θα δείχνεις πολύ καλύτερα έτσι.”

Ζεις. Υπάρχεις. Είσαι active. Όμως, δεν είσαι πάντα ο ορισμός της χαράς. Όταν είσαι, χαμογέλασε. Όταν δεν είσαι, όχι.

#2 – Είσαι πιο ωραία όταν φοράς λιγότερο (ή περισσότερο) μακιγιάζ

Μπορεί κάποιος κατά καιρούς να έχει προσπαθήσει να σε πείσει ότι είσαι πιο όμορφη με λιγότερο μακιγιάζ, αλλά σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί αν θα σε θεωρούσαν λιγότερο όμορφη αν σε έβλεπαν χωρίς αυτό.

Νιώσε δυνατή για τις επιλογές σου – φόρα το πιο ‘χαζό’ κόκκινο κραγιόν σου ή αν δε θες μη φοράς καθόλου.

#3 – Να ντύνεσαι με βάση το σωματότυπό σου.

Είσαι μήλο, αχλάδι ή κλεψύδρα;

Αν είσαι μήλο (δηλαδή έχεις πιο μεγάλη περιφέρεια μέσης) σίγουρα θα έχεις ακούσει να σου λένε ότι πρέπει να αποφεύγεις τις οριζόντιες ρίγες, τα στενά φορέματα ή το μπικίνι.

Να πώς έχει: Αν έχεις κοιλίτσα, έχεις κοιλίτσα – και αυτό δε μπορεί να μείνει κρυφό. Αυτό ίσχυε πριν έρθουν στη μόδα τα crop tops και τα ψιλόμεσα παντελόνια και φούστες.

#4 – Χρειάζεται να έχεις το σωστό κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σου

Μπορεί να σου έχει ασκήσει αρκετό bullying ο κομμωτής σου σχετικά με το τι σου πάει και τι όχι. Για παράδειγμα αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι κάπως πρέπει να αποκτήσεις γωνίες.

Πιστεύεις ότι το καρέ είναι χαριστωμένο, αλλά αγχώνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά μικροσκοπική; Μη Δίνεις Σημασία. Θες να αφήσεις τα μαλλιά σου μακριά; Κάντο. Θες να κάνεις μια ροζ ανταύγεια; Εμπρός λοιπόν. Όποιο στυλ και αν επιλέξεις, όλο και κάποιος θα βρει κάτι να πει. Για αυτό λοιπόν κάνε ό,τι σου αρέσει.

#5 – Τα ακριβά προϊόντα μακιγιάζ θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα

Αν ένα προϊόν βρίσκεται σε μια πιο φαντεζί συσκευασία, δε σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και καλύτερο. Πολλά προϊόντα, παρά τη διαφορά της τιμής τους φτιάχνονται από το ίδιο εργοστάσιο.

Τι χρειάζεσαι οπωσδήποτε για το μακιγιάζ σου; Ένα primer, concealer και ένα μολύβι. Αν έχεις τα σωστά προϊόντα σα βάση για το μακιγιάζ σου, θα έχεις τη δύναμη που χρειάζεσαι.

#6 – Υπάρχει ένας τύπος ομορφιάς που πάντα πρέπει να προσπαθείς να πετύχεις

Όσο δύσκολο και αν είναι να μη δώσεις σημασία στα σχόλια των άλλων, όπως και να αποδεχθείς τις ατέλειες σου, υπάρχουν δυο μεγάλες αλήθειες. Πρώτον, πολλά από αυτά που σήμερα τα θεωρούμαι όμορφα, σε 10 χρόνια ή δυο βδομάδες δε θα είναι. Και η δεύτερη; Όσο περνάνε τα χρόνια θα αναπτύσσεις όλο και περισσότερο μια δεξιότητα που λέγεται: Αδιαφορία.


Πηγή: self.com

Eπιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου