Έχεις ξοδέψει άπειρο χρόνο στη μελέτη βίντεο στο Youtube για το ποια προϊόντα είναι εκείνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο νεσεσέρ σου ή για τα βήματα που πρέπει να ακολουθείς για να έχεις μια λαμπερή επιδερμίδα. Πριν ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, δες αν κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη και δες τη διαφορά.

1.Xρησιμοποιείς λαδάκι προσώπου, χωρίς toner.

Τα λαδάκια προσώπου είναι πάρα πολύ δημοφιλή. Αν η πωλήτρια στο κατάστημα όμως δεν είναι πολύ ενημερωμένη, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη σου έχει εξηγήσει την αξία του toner. Μέχρι πρότινος η κυρίαρχη σύνθεση των toner βασιζόταν στο αλκοόλ, κάτι που σήμαινε ότι έκανε ξηρό και σκληρό το πρόσωπο σου. Πλέον αυτό είναι παρελθόν και μπορείς στην αγορά να βρεις κάποιο που να προέρχεται από φυτικά αποστάγματα και καθαρό νερό.

Εφάρμοσε το toner πριν το λαδάκι, ώστε το δέρμα σου να μπορέσει να απορροφήσει την υγρασία πριν “κλειδώσει” με την εφαρμογή του λαδιού, που θα κρατήσει την επιδερμίδα σου αδιαπέραστη. Αν δεν χρησιμοποιήσεις toner, τότε είναι φυσικό να αισθάνεσαι το δέρμα σου ξηρό ή να έχει περισσότερες γραμμές από ότι συνήθως. Το λάδι δεν ενυδατώνει, μόνο το νερό έχει αυτή την ιδιότητα! Για αυτό χρησιμοποίησε ένα toner που η σύνθεση του βασίζεται στο νερό, προκειμένου να ενυδατωθείς και να επιτρέψεις στο λαδάκι να κάνει τη διαφορά.

2.Νομίζεις ότι όπου αναγράφεται η λέξη “φυσικό” είναι και ασφαλές.

Το φυσικό και το ασφαλές δεν είναι συνώνυμα. Η Bee Shapiro ιδρύτρια της εταιρείας Ellis Brooklyn εξηγεί ότι: “Η ασφάλεια είναι απολύτως επιθυμητή (και απαραίτητη!) παράμετρος που πρέπει να κοιτάς όταν αγοράζεις προϊόντα ομορφιάς, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια παρανόηση ότι τα φυσικά συστατικά είναι και ασφαλή, το οποίο δεν ισχύει πάντα.” Παραδείγματος χάριν, τα έλαια από εσπεριδοειδή μπορεί να μυρίζουν υπέροχα, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα σου, γιατί είναι φωτο-τοξικά και να κάνουν ευαίσθητο στην ηλιακή έκθεση το πρόσωπο σου.

Πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς να καταλάβεις τι μπορεί να προσφέρει το κάθε συστατικό στο προϊόν, παρά να κολλήσεις στο να ψάχνεις στην ετικέτα τη λέξη “φυσικό“, μιας και η ασφάλεια του προϊόντος βρίσκεται πέρα από αυτή. Ένας ακόμα λόγος που το “φυσικό” εγείρει ανησυχίες; Τα συντηρητικά ή η έλλειψη αυτών. Είναι σημαντικό να ελέγχεις την ημερομηνία λήξης των προϊόντων. Ακόμα, μερικές φορές υπάρχει πραγματική ανάγκη για χρήση συντηρητικών (αυτά που επιτρέπονται φυσικά!) μιας και αυτά διατηρούν τα ενεργά συστατικά ασφαλή, ενώ απομακρύνουν τα επιβλαβή βακτήρια και τη μούχλα.

3.Αλλάζεις τα προϊόντα προσώπου, ενώ ξεχνάς εκείνα του σώματος.

Τα προϊόντα προσώπου είναι πάντα στο κέντρο της περιποίησης και της ομορφιάς, αφού τα περισσότερα brand εναποθέτουν το βάρος του περισσότερο στην κάλυψη των αναγκών του προσώπου παρά του σώματος. Μην ξεχνάς όμως ότι το πρόσωπο αποτελεί περίπου το 4,5% της επιφάνειας του δέρματος σου – αλλά μιας και κανένας δεν αρνείται τη σημασία του, μην ξεχνάς να αλλάζεις το σαπούνι, το αποσμητικό, το αφρόλουτρο και την κρέμα σώματος.


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου