Ψηλές και αφράτες, αυτές οι τηγανίτες είναι οι σωστές. Βάλε από πάνω τα φρούτα που θέλεις, μέλι και θα είναι αδύνατον να αντισταθείς!

Χρόνος προετοιμασίας: 10′

Χρόνος ψησίματος: 10′

Συνολικός χρόνος: 25′

Θερμίδες/μερίδα: 250

Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά

  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
  • 1 κούπα αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder (σκόνη ψησίματος)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες

  • Συνδύασε το γάλα με το ξύδι σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους και άσε το στην άκρη για 5 λεπτά να «ξινίσει»
  •  Συνδύασε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, τη baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ για ανακάτεμα. Χτύπησε αυγό και βούτυρο μέσα στο «ξινισμένο» γάλα. Ρίξε το μείγμα του αλευριού μέσα στα υγρά συστατικά και χτυπησέ τα μαζί μέχρι να φύγουν τα κομματάκια και να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Ζέστανε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξε 1/4 του φλιτζανιού ζύμη μέσα στο σκεύος και άφησέ την μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στην επιφάνεια. Αναποδογύρισε με μία σπάτουλα και μαγείρεψέ το μέχρι να γίνει καφετί από την άλλη πλευρά


Πηγή: allrecipes.com