#FULLYENERGIZED

Γευστική και «πικάντικη» η μαρμελάδα με τα αχλάδια. Θα σε ενθουσιάσει και θα δώσει «σπιρτάδα» στο πρωινό σου.

Συστατικά:

  • 3 κιλά αχλάδια κρυστάλλια
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Μία μικρή ρίζα τζίντζερ περίπου 5-6 εκατοστά

Οδηγίες:

  1. Καθαρίζεις τα αχλάδια, κρατάς τα φλούδια και τα κουκούτσια και ψιλοκόβεις την σάρκα σε μικρά κομματάκια.
  2. Το τελικό καθαρό αχλάδι θα πρέπει να είναι τώρα περίπου 2,5 κιλά.
  3. Βάζεις σε μία κατσαρόλα το νερό τον χυμό λεμονιού και ρίχνεις μέσα τα καθαρισμένα αχλάδια για να μη μαυρίσουν.
  4. Σε ένα τρίφτη τρίβεις μέσα στην κατσαρόλα και το τζίντζερ μαζί με τους χυμούς του.
  5. Σε ένα μικρό τουλπάνι βάζεις μέσα όλα τα φλούδια και τα κουκούτσια το δένεις και το βάζεις και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
  6. Βράζεις για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  7. Χαμηλώνεις την φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας  συχνά για να μη σου κολλήσει.
  8. Βγάζεις το τουλπάνι με τα κουκούτσια και γεμίζεις τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.
  9. Τα κλείνεις καλά και τα γυρίζεις ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Τα συντηρείς στο ψυγείο σου για τουλάχιστον 6 μήνες εφόσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.


Πηγή: gourmed.gr