MAKE MY DAY

Σ’ έπιασε λιγούρα για παγωτό; Γιατί να μην απολαύσεις το δικό σου, φτιαγμένο από τα χεράκια σου με αγνά υλικά και με τα οφέλη της μπανάνας;

Κάνε χώρο στην κουζίνα, προμηθεύσου τα παρακάτω υλικά και ετοιμάσου για ένα υπέροχο παγωτό μπανάνα, που θα σε δροσίσει, χωρίς να σε επιβαρύνει με πλήθος θερμίδων, αφού αποδίδει μόλις 85 θερμίδες το ένα.

Τι θα χρειαστείς (για περίπου 10 παγωτά): περίπου 1/2 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, λίγο αλάτι, 2 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 2 φλιτζάνια μπανάνα κομμένη (περίπου 2 μεγάλες μπανάνες)

Πώς θα το φτιάξεις: Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το γάλα και το αλάτι σε μια ρηχή κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράσε σε θερμοκρασία 200 βαθμών ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα απομάκρυνέ το από τη φωτιά και πρόσθεσε τη βανίλια. Βάλε περίπου το μισό μείγμα σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε τα κομμάτια μπανάνας και ανακάτεψε. Έπειτα, ριξτ’ το πάλι πίσω στο υπόλοιπο μείγμα και μοίρασέ το σε θήκες παγωτού, πρόσθεσε ένα ξυλάκι και βάλ’ τα στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες. Για να τα βγάλεις από το καλούπι όταν έρθει η ώρα, χρησιμοποίησε λίγο νερό βρύσης.


Πηγή: www.clickatlife.gr