Αν και είναι μικρό, το ακτινίδιο είναι από τις πιο υγιεινές τροφές. Γεμάτο αντιοξειδωτικά, ποτάσσιο, και ίνες, μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να επανορθώσει κυτταρικές βλάβες και ακόμα, να βελτιώσει την αναπνευστική σου υγεία.

Ωστόσο, η πιο απίθανη superpower που έχει το ακτινίδιο είναι η ικανότητά του να σε βάζει για ύπνο. Το ακτινίδιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη και σε φολικό οξύ, κάνοντας ένα φυσικό βοήθημα για ύπνο.

Σε μία μελέτη, οι συμμετέχοντες έτρωγαν κάθε βράδυ δύο ακτινίδια, για τέσσερις εβδομάδες, μία ώρα πριν πέσουν να κοιμηθούν. Τα αποτελέσματα – τα οποία χρησιμοποίησαν και αντικειμενικές και υποκειμενικές μετρήσεις- αποκάλυψαν σημαντικά βελτιωμένο ύπνο, και όσον αφορά το συνολικό ύπνο, αλλά και την ποιότητα του ύπνου. Με μόνη διαφορά για τους συμμετέχοντες να είναι η κατανάλωση ακτινιδίων, κατάφεραν να κοιμηθούν κατά μέσο όρο μία ώρα παραπάνω (από τις 6 ώρες, κοιμήθηκαν 7).

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι που θα σου εξασφαλίσουν καλό βραδινό ύπνο. Τροφές πλούσιες σε ποτάσσιο και μαγνήσιο, όπως μπανάνες, φυλλώδη λαχανικά, ντομάτες, ξηροί καρποί και σπόροι, βοηθάνε για καλή ποιότητα ύπνου.


Πηγή: popsugar.com

Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ